23.1.2016

If you can DREAM IT you can DO IT. Ekomaalausta ja remppaa.

Kodinhoitohuoneen remppa on vielä kesken, mutta päätin jakaa kuvat teidän kaa. Tämän seinän maalasin kokonaisuudessaan liitutaulumaalilla, murretulla turkoosilla. Liitutaulutussilla saan selkeää jälkeä. Kirjoitukset ja piirustelut ovat tässä vain malliksi kuvankäsittelyohjelmalla tehtynä, seinäni on siis oikeasti vielä pelkkä turkoosi ja omat taiteiluni odottavat vielä inspiraatiotaan. 

Voimakas turkoosi vaatii kaverikseen valkoisen, ovi ja listat tulevat olemaan raikkaan valkoiset.

Koko remppaidea lähti tarpeesta uudistaa kodinhoitohuoneessa oleva leivinuuni.

Aito ja pinnoittamaton voi olla ihan kiva. Mutta massiivinen määrä punaista tiiliseinää leivinuunineen ei oikein sopinut haaveilemaani kodinhoitohuoneen turkoosi-valkoinen teemaani.

Halusin ihmis- ja ympäristöystävällisen ja myrkyttömän pinnoitteen. Piti myös päättää haluanko suoraa ja sileää vai ajan kuluttamat kolot ja rosot näkyviin. No mulle mieluiten rosoista, kiitos! Joten luovuin perinteisestä antiikkilaasti-ratkaisusta ja maalasinkin kaikki, seinät ja uunin, hengittävällä Coloria Greenlinen muovittomalla maalilla.   

Joo joo, kesken on, lattia vielä työn alla ja listat puuttuu. Mutta siitä huolimatta minun piti jo saada ripustaa ihanat henkäyksenohuet verhot pikkuikkunaan.

Pinttyneet kaakelisaumat saa takaisin valkoisiksi kaakelisaumakynällä. Sillä maalaa saumat ihan hetkessä. Säästyin turhalta vaivalloiselta ja kalliilta kaakeliremontilta.

Valonauha kaapin alla luo tunnelmaa, tämä on lempihuoneeni jo nyt.

34 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Turkoosi on upea. Minäkin aikoinaan silottelin ja maalasin leivinuunikompleksin.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi. Juu mie oon varmaan viimmenen maan päällä joka käsitteli leivinuunikompleksinsa, vihdoin ja viimein. Turkoosi on niin ihana.

Saila kirjoitti...

Ihanat värit!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos. Mie niin rakastan värejä. Minkäs teet :)

satunNainen Paula kirjoitti...

Kodinhoitohuone on ehdottomasti talon tärkein tila! Omani on vielä vuosien päässä - tai siis tila ja ja tarpeelliset vempeleetkin ihan käytössä, remppa vain uupuu...
Hieno siitä tulee!!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Voi kiitos, kannustusta tässä tarvitaankin. Yksin kun remppaan niin huh ja hei, hitaasti etenee. Mutta, if you can dream it, you can do it :)

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Näyttääpä tosi kivalta ja ihana kodinhoitohuone, voi maar kateudesta vehreänä täällä! Leivinuunihan antaa ihan parasta lämpöä näillä pakkasilla ja varmasti kisutkin hakeutuvat lähelle lämpöön. :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo-o, leivinuuni on ollut todella vähäisessä käytössä, MUTTA, nyt tuunattuna sitä on lämmitetty peräti 3-4 kertaa! Ja mikä ihana suloinen erikoinen lämpö siitä tuleekaan. Joo kodinhoitohuoneeni on silleen suht. tilava, siitä kiva, kissojenkin mieleen kyllä :)

Mirstaakkeli kirjoitti...

ooiih ja voih näyttääpä hyvältä. <3

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Oi kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä antiikkilaastilla saa kauniin rosoinen pinnanmyös. Rempattiin sillä takka-uuni ja takkahuoneessa seinä. Leivinuuni on eri rakennuksessa ja perinteinen punainen. Meillä se on ollut 15 vuotta kovassa käytössä.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo antiikkilaasti on yleisin valinta, ja tosiaan eri tavoilla työstettynä aina eri näköinen, uuneissa ja takoissa ja kauniita nekin. Leivinuunia varmaan nyt käytämme tästä lähtien enemmän kun se on niiiin ihana.

Johanna kirjoitti...

Melkoinen muutos leivinuunille, kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan. Tuli itsekin taas todettua se yhden kaapin kohdalla. Hieno tulee kodinhoitohuoneesta, kyllä kelpaa emännän siellä touhuilla!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Juu, kyllä vaan kunnon puhdistus ja pesu ja maalaus saa tilan muuttumaan aivan toiseksi. Samoin kuin valaistuksen vaihto tilaan paremmin sopivaksi. Coloria greenlinen puolihimmeä kestää puhdistamistakin.

Mima kirjoitti...

Kiva kun nykyään saa liitutaulumaalia haluamaansa sävyyn! Muutaman kerran on houkuttanut ostaa mutta vielä toistaiseksi jäi kaupan hyllylle.. Kivalta näyttää!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Aivan Mima, liitutaulumaalia saa mihin tahansa värikartan sävyyn. EN tiedä miten tuo sävy näyttäytyy itse kunkin näytöllä, mutta se on siis petrooliin päin taittava tummahko turkoosi. Maalasin tosiaan koko seinän, eli oven yläpuolella ja toisella puolella jatkuu sama liitutaulumaali. On paljon tilaa kirjoitella :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta näyttää kodinhoitohuoneessa, tuo valoisuutta kun leivinuuni valkoinen ❤️ Ihanat turkoosit korit pöydällä ❤️ Leppoisaa sunnuntaita ❤️

Helinä kirjoitti...

Tosi raikasta ja liitumaalia luulin olevan vain sitä mustaa.. kaikkea oppii:-) Raikas tuli tuosta takastakin valkoisella maalilla

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos happystarhome ja Helinä, todella muuttui huone heti kerralla valoisaksi. Liitutauluseinä miulta löytyy myös keittiöstä ;)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Ja valoisalta. Punainen tiili saattaa olla liian hallitseva. Nyt on parempi.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos, punaista tiiltä katselin kyllä kauan, koska maalaaminen on järisyttävän peruuttamaton. Mutta kyllä nyt on ehdottomasti parempi. Aikansa kutakin.

Rantapuikko kirjoitti...

Ihanalta näyttää..

Between kirjoitti...

Tulipa hienon näköistä.
Meillä on takkahuone takkoineen punatiilinen ja olen jo pitkään miettinyt sen maalaamista. Antiikkilaasti on ollut yksi vaihtoehto, mutta nyt luin uudesta tulisijojen maalaamiseen kehitetystä maalista. Meillä takkaa lämmitetään paljon, joten maalin tulee kestää lämpöä. Saapa nähdä, koska ryhdyn hommiin.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos teillekin Rantapuikko ja Between kommenteista, Coloria greenlinen ekomaali kestää hyvin tulisijoja, pönttöuunejakin sillä paljon maalaillaan, siksi valitsin sen koko huoneeseen.

Unknown kirjoitti...

Hienoa tulee, ja on jo tullutkin! Uusi tuttavuus minulle oli tuo kaakelisaumakynä. Pitää ehdottomasti ostaa, sillä meillä noita peitettäviä saumoja riittää. Valonauhakin on loistava idea - siis myös meidän kodinhoitohuoneeseen, joka kaipaa ehdottomasti lisävaloa. Kiitos näistä! :)

Väkertäjä kirjoitti...

Virkisti kyllä tuo uunin maalaus, komeakin on.
Minäkin olen maalannut ruman keltatiilisen (!) takkaröykkiön valkoiseksi - hyvin on pysynyt väri pinnassa.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

HEI! Juu kaakelisaumakynä on todella kätevä. Ennen kuin tajusin että sellainen on olemassa, yritin puhdistaa kaakelinraot kaikilla mahdollisilla aineilla ja höyrypesuille ynnä muilla tuloksetta. Sitten onneksi löysin kaakelisaumakynän, ihan löytyi KÄrkkäisen remppaosastolta. Valonauha on niin helppo ja suht. edullinenkin, sähkömies voi kytkeä sen jopa seinäkatkaisijaan. Minulla on vain töpseli pistorasiassa, kori edessä piilona.

Ja juu, maalaaminen(tai laastikäsittely jos niin haluaa tehdä) muuttaa kyllä raikkaaksi ja ihanaksi tilan.

Annikki kirjoitti...

Tuolla huoneessa voisi vaikka asua, on niin raikkaan näköistä :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos, turkoosi voimakkaana värinä jotenkin vaatii seurakseen valkoisen.

Henna kirjoitti...

Tuollaiset henkäyksen ohuet verhot olisi meillä kohta vielä ohuemmat, kun muuan kissaneitokainen repisi ne...

Mutta on kyllä ihanat värit teillä!

MVARISH kirjoitti...

Moi pitkästä aikaa! Voi vide, tämmösiä juttuja kun lukee niin iskee hirvee uudistuskuume. Luojan kiitos ei ole kissanpentuja kuvissa, tää olis muuten että nymmä kualen! :)

Tohon sun inkiväärijuttuun: kiitos, uutta tietoa tulla tupsahti. Jotain hyviä vinkkejä olen jostain lukenutkin, mutta eihän niitä muista. Niinpä olen käyttänyt inkivääriä vain intialaisiin ruokiin, pääasiassa erilaisiin curryviritelmiin.
Tuon tiesin, että se auttaa pahoinvointiin, ja mulla on aina bussimatkoilla kindermunan kuoreen piilotettuna pumpulipallo, jossa muutama tippa inkivääriöljyä. Siitä sitten imppailen säännöllisin väliajoin :) Ja auttaa!

funnyjoke.in kirjoitti...

I have been giving some website for a lot of days, Appearance with informality content, today I have found your site, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future.

We have lost a lot in life and have found very little You are requested to spend some moments of life with a smile Visit for the | funny joke |
whatsapp dare quiz | whatsapp status for girl attitude in hindi

My Fantasy Ideas kirjoitti...

My friend suggest me your website and its worth reading your articles
.
My Fantasy Ideas
My Quotes Ideas
Move in Silence Quotes
501+ (Images) Inspirational Good Morning Quotes in Hindi WhatsApp 2022
101+ 14 Feb Pulwama Attack Quotes | Full Original Attack Video
151+ Painful Dhoka Quotes | Dhokha Shayari in Hindi 2 Line
101+ Gurbani Quotes – Guru Nanak, Waheguru Quotes Punjabi
How to make Godzilla in Little Alchemy

priya kirjoitti...


Nice Post Your content is very inspiring and appriciating I really like it please visit my site for
gali satta
satta result
satta king
Satta Bajar
सट्टा किंग
delhi satta king
Disawar satta king
Satta King 786

Lähetä kommentti