25.3.2015

VIIMEISTÄÄN NYT on tomaatit kylvettävä.

Voi tätä kasvattamisen riemua!! Eiks ole tosi nätit?

Heippa, tällainen tärkeä pikku välipostaus (ennen ensi viikonloppuna tapahtuvaa keittiöni esittelyä :o)


VIIMEISTÄÄN nyt on tomaatit kylvettävä!
Ja taimien venymisestä ei kannata olla huolissaan, tomaatin voi upottaa syvään sitten kun siirrät sen isompaan purkkiin. (tomaatti tekee varteenkin juuret).


Ajattelin kokeilla kasvattaa tänä vuonna tätä Harzfeuer-lajiketta. "Tuottaa varhain runsaan sadon, hedelmät erityisen hyvänmakuisia."
(10 parhaimman makuista lajiketta löytyy esim. Tomaattisivut -blogista.)

Hei vaan viikonloppuun saakka!


9 kommenttia:

Marru kirjoitti...

En ole koskaan tomaatteja kylvänyt... mutta ajatus on kyllä aikas houkuttava :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Voi Marru, tomaattitaimissa on voimakas ihana oma ominaistuoksunsa, minkä vuoksi sitä on niin kiva kasvattaa. Ja oma myrkyistä puhdas tomaattisato on suuri ilo.

Tätä lajiketta mainostetaan myös avomaaviljelyyn, joten hyvänä kesänä lämpimällä seinustalla saattaisi ehkä menestyä ilman kasvihuonettakin?

Rantapuikko kirjoitti...

Terhakan näköisiä taimia. Itse olen tosi huono esikasvattaja. Ei oikein onnistu kokeiluista huolimatta. Joten useasti ostankin ostotaimia..

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Itsekin ajattelin muut lajikkeet ostaa ihan suosiolla puutarhalta.

Unknown kirjoitti...

Yej! Meitsilläkin on tomaatit jo kylvettynä! Toivottavasti tuottavat satoa tänä vuonne :)

Pesunalle kirjoitti...

Kiitos tästä munakennoideasta! Just lensi tollanen iso roskiin, mutta pienempi vapautuu tällä viikolla. :)
Mun pitäisi esikasvattaa morsiusharsoa, salaattia, basilikaa ja ruohosipulia. Ja kokemus on tasoa kaktuksetkin saa pelätä kuolemaa mun hoidossa. :D Saa nähdä miten tässä käy! :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ihan varmasti onnistutte ja satoakin saatte! mm, basilika ja salaatti ovat omallakin kasvulistalla. Oma kokemus ja puutarhurinkoulutus on opettanut että suurimmat kopastuskivet ovat liian aikainen kylvö (tosin esim. just tomaatti on kylvettävä ajoissa), eli valon puute ja liian korkea lämpötila. Usein vähän myöhemmin kylvetty saavuttaa kasvussa aiemmin kylvetyn ja menee jopa edelle saadessaan suotuisammat olosuhteet (valoa). Aivan aloittelijoiden kompastuskivi olen huomannut on erittäin usein myös lannoituksen puute. Ilman lannoitusta jää kasvu olemattomaksi ja taudeille alttiiksi. Mutta nämä tekiijät ovat aika helposti säädettävissä, olen usein itse vähän aikaa palellut (säätänyt lämmöt pienemmälle :o) ja antanut keinovaloa. Eikä taimien pieni venyminenkään mikään katastrofi ole.

Murri kirjoitti...

voi kauhia, älä nyt, siis nyt jo ??? mä en ole vielä itekkään kunnolla herännyt ;) on kyllä tosi kiva lueskella sun ohjeita, kun itse on täys poropeukalo ja sekin peukalo keskellä kämmentä näiden kasvatus-juttujen kanssa.
ehkä...ehkä innostun...

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ei hätiä mitiä, Maria, markettien puutarhamyymälöistä saa kohta myös valmiita taimia :) ihan edullisestikin. Niiden jatkokasvatuskin on kasvattamista ;) Itsekin aion muut lajikkeet hommata valmiina taimina puutarhalta.

Lähetä kommentti