7.9.2014

Lehtikaalismoothie

Lehtikaalismoothie. Herkkujen herkku!


Olen tosiaan kasvattanut ja syönyt lehtikaalta niin kauan kuin muistan. Koska lehtikaali on nyt niin tapetilla, niin tuossapa lehtikaalismoothie a´la Hellu. Minun mielestäni tämä oma nykyversioni on maukkain. Toimii myös ilman banaania. Ja suolaisena versiona. 

Helppoa kuin heinänteko. Muunnellahan ohjetta toki voi miten tahtoo.Lehtikaali on superfoodia. Jos se ei vielä ole tuttu, niin 
ensi kesänä kaikki kasvattamaan, jooko! Menestyy hyvin myös
isohkossa ruukussa.
EDIT 9.9. Jos haluat tietää enemmän, Klikkaa tuolta oikean laidan tunnistetta lehtikaali (tai tämän tekstin alta) niin näet kaikki postaukset joissa on sivuttu lehtikaali-aihetta.

8 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Lehtikaali kasvoi komeaksi kesäkukkaistutuksessa. Kiitos ohjeesta!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo, lehtikaali on tosiaan siitäkin kiva, että moni viljelee sitä ihan koristekasvina. Menestyy vielä pakkastenkin tultua! Violetti-väriset lajikkeet on myös näyttäviä vihreitten ohella.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Ensi vuonna siis tätä kasvimaalle. Tarvitseeko se esikasvatusta?

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ei välttämättä, mutta paremmin sen kanssa pärjää kun hiukan esikasvattaa, ja kasvimaalla kannattaa laittaa harso päälle. Kun lehtikaali pääsee vauhtiin, sitä ei pysäytä mikään :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥lehtikaali on hyvää, ja smoothiesi se vasta hyvältä näyttääkin!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

juu trendivihannes nro 1 :)

Satunen kirjoitti...

Soveltuuko lehtikaali parveke viljelyyn? (Lasitettu parveke)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei Satunen, kyllä soveltuu lehtikaali myös parvekeviljelyyn oikein hyvin! Isohko ruukku kannattaa valita niin ei tarvi kastella ihan koko aikaa. Lehtikaali tykkää ravinteista ja vedestä. Itse olen kasvattanut ruukuissa eri puolilla pihaa eri olosuhteissa ja aina se on menestynyt, jopa varjossa ja tuulessa. Paahteisessa paikassa kannattaa pienenä taimena suojata liialta auringolta. Ja pakkastahan se kestää myös erittäin hyvin.

Lähetä kommentti