18.12.2012

Chilillä chillaten

Oottako pannu merkille tämän chili-buumin?! 
Ja oottako siinä jollain lailla mukana??
Tässä meidän chilivarasto: (tärkein on tuo lämmittävä chilisuklaa, jolla päästään sutjakkaasti joulun yli:)
Talvikylmästä selviää vain lämpimillä chilikeitoilla!
Puutarhurina otan kyllä chilin kasvatusohjelmaan, sehän täytyy kohta kylvää..!

Kasvatuksista puheen ollen, nyt kannattaa istutella hyasintteja. Kukkivat sitten sopivaasti keväällä ulkona. Jos sipulit jäivät syksyllä ostamatta, saa niitä nyt sikahalvalla kaupoista. Ei muuta kuin multaa päälle ja kori kylmään, kellariin tai jääkaappiin muhimaan 2-3 kuukaudeksi. Helppoa kuin heinänteko!
Olen onnistunut monta kertaa. (Nyt ei siis ole kyse jouluhyasinteista). Tällaisia ihanuuksia niistä tulee keväällä pihalle laitettaviksi:
Chillaillen!

7 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Chilisuklaa kuulostaa houkuttelevalta.

Helena ja Blackie kirjoitti...

Juu, chilisuklaata voi suositella. Mitä äkäisempää, sen lämmittävämpää. Eli vaikka pakkaskertoimen mukaan:) Ainakin täällä Ylivieskan Punnitse ja säästä -kaupassa on senkin tuhat eri sorttia mistä valita, mmm:)
-Helena-

Saila kirjoitti...

Joo! Itse olen ostanut hyasintit aiemmin syksyllä ja istuttanut ulos ja hyvin ovat kukkineet. Noin voisi tosiaan hyödyntää niitä mitä vielä puutarhakauppojen hyllyissä on jäljellä! Minusta ne ovat pihalla keväällä paljon kivempia kuin jouluna liian nopeasti ohikukkivina ja liikaa haisevina sisällä.

Helena ja Blackie kirjoitti...

Kiitos kommentista, Oo sinua onnellista, Saila, jolla hyasintit onnistuu suoraan pihalle istutettuna :) Hyasintti kevätkukkana on todella todella kaunis!
-Helena-

Anonyymi kirjoitti...

Uh, chiliä!! Tuota leijuu mun työpaikassa. Kerran työnantaja pisti mut maistaan chilipikkelsiä "jotta tiedät miltä se maistuu" Noh, opin siitä etten enää syö mitään mitä pomo tarjoaa >.< Oli vähän tulista!!

Ja mää vahingossa poistin sen teidän kommentin, mutta kivaa että korttiyllätys oli mieluinen. Tuleeko teille muuten joulukuusta, vai onko se kissojen takia nou, nou?

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

No voi voi, eipä sitten chilimania ole oikein sinuun Karakali purrut :). Jup, tulistahan se..
Joulukuusta ei tule tänä vuonna meille puhtaasti sen vuoksi että ei ehditä eikä jakseta. Muuten kyllä iliman muuta laitettaisiin kissojen iloksi ja viime joulusta viisastuneena kattoon sidottavana mallina. Pitkän elämäni aikana en muista yhtään ainutta joulua, jolloin kuusi ei olisi kaatunut koristeineen kaikkineen :)(viime jouluna meillä oli tosin mänty, se on iloisen valoisa joulupuu!)

Myrtti kirjoitti...

njam chiliä. olen jo kaksi kesää kasvattanut kasvihuoneessa pelkälteen chiliä ja basilikaa. ja chilihän käy kaikkeen, miä pakastan ne, sitten vaan kaikkiin ruokiin, kävi muuten hyvin kaalilaatikkoonkin :D Ja talven herkku on kaakao chilipaloilla. Käy myös teehen.

Lähetä kommentti