31.5.2015

Nokkossoppoo.

NYT on paras mahdollinen aika hortoilla, joten:

Mantelimaitoon tehty Nokkoskeitto on kuulkaa niiin NAM, että ihan pakko hehkuttaa.

JA sen tekeminen on maailman yksinkertaisin juttu.



Ensin kerätään tietty nokkoset. Nuoret versot ja vanhemmista nokkosista latvat on kätevimmät.

Sit ne putsataan. Paksuimmat varret veks.


Sit ne nopsasti kiehautetaan, huuhdellaan ja mössätään.


Kattilaan voita ja jauhoja, sit mantelimaito, pippuri ja suola.
Ja nokkosmössö ja keitetään vähän.


Voilà !
Siinä sinulla on ravitsevin mahdollinen trendiruoka.
Hortoilu on IN. :) Wau, on se vaan nättiäkin!

24.5.2015

HORTOILUA

NYT on se oikea aika taas hortoilla. Kokeiltu on:

Maitohorsmaa salaatissa. On kivan rapsakkaa ja hyvänmakuistakin. Mutta vain pienet alut kelpaa, isommissa on mustia öttiäisiä.

Nokkosta tietenkin kans on kerätty. Mantelimaitoon tehtynä niistä tulee hyvää nokkoskeittoa. Ja pizzan päälle laitan myös.

Koivunlehtiä. Käytetään varovasti, on melekonen diureetti.

Oletteko te muut hortoilleet??



2.5.2015

Koko Suomi leipoo nyt .....siemennäkkäriä. THE Ultimate siemennäkkäri!


Siemennäkkärivillityksen soisin tulevan yhtä tunnetuksi kuin lehtikaalivillityksen. Sillä siemenet on ladattu täyteen hyviä juttuja: hyviä rasvoja ja ravinteita ja jos niin haluaa, salaperäistä alkuvoimaa. 

Olen etsinyt sitä ultimate siemennäkkäriohjetta, sitä kaikkein mm. maukkainta. Olen kokeillut kaikenlaisilla siemenkokoonpanoilla, rasvoilla ja ilman, eri sidosaineilla, jauhoilla ja eri lämpötiloissa. Ohjeet ovat olleet  osa ihan ok, mutta en ollut tyytyväinen, halusin mmm herkkuversion :) Niinpä kehittelin oman  THE Ultimate siemennäkkäriohjeen! Perusideana on paahto.
Paahda ensin pannussa seesaminsiemeniä ja pecanpähkinämurskaa.

1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1,5 dl paahdettua pecanpähkinämurskaa
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl unikonsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl maissitärkkelystä
2 dl pikakaurahiutaleita
0,5 dl ruisjauhoja
1 - 1,5 tl suolaa 
0,25 - 0,5 dl avokadoöljyä tai oliiviöljyä
0,25 - 0,5 dl paahdettua sesamsiemenöljyä !
kiehuvaa vettä

Pellille, leivinpaperi päälle ja kaulitaan ohueksi. 
Poista päällimmäinen leivinpaperi :O)
Paista 180° uunissa reilu tunti kunnes on kuivaa.

Tuo paahdetuista siemenistä valmistettu öljy antaa the maun.
Sen pisteen iin päälle.



Suolaakin saa olla reilusti, suola sopii pähkinöihin ja siemeniin.

JOS tykkäät ohjeesta, saat ihan vapaasti kopioida/jakaa.


Mimmosella ohjeella te teette oman special-siemennäkkärinne??
En ole vielä kokeillut lisätä mausteita, onko kukaan kokeillut?












Eri ohjeissa on meinaan eri siemenkokoonpanoja. 



 Ohjeiden sidosaineissakin on eroja. Jauhojakin osa käyttää.














Siemennäkkäri on hyvin ruokaisaa ja ravinnepitoista eli pienestä määrästä tulee kylläiseksi. Juustoviipale päälle ja NAM! Hillokin sopii hyvin.