24.2.2015

Blackie, Charming Nails on haastanu sut.

Blackie, Charming Nails on haastanu sut.

       TÄH ? Ai kuka ?

No Charming Nails, se älykuuluisa kynsibloggaaja! Jolla on ne ihanat Pipsa ja Liisa kissat.



Niin niin. Ne haluaa tietää missä kotityössä sä mieluiten olet apuna.


No määhän täällä kaiken teen!

Valvon rempat..















..tsekkaan ostokset
Hoidan puutarhan (möyhennän ja lannoitan)




..pesen turkkipyykit..
Toimin koemaistajana



ja vartiointihommatki kuuluu mulle!

Sano ykskään kotityö jota mä en tee!

Charming Nails haluaa vielä tietää sun lempituhmuuspuuhan.



Tjaa-a. Ei kyllä tuu mieleen yhtään tuhmuuspuuhaa.






Blackie, annan sulle pikku vihjeen: Voiskohan se mitenkään liittyä.. kynsiin..?


No koitappa ite touhuta pitkillä kynsillä.
 Oisko sillä Charming Nailsillä muuten mitään hyviä kynsivinkkejä mulle ??






   Öh.. no ihan varmasti on .. 
Ihmisille ainakin on ollut tosi kivoja vinkkejä. Tässä mun kynsinauhaöljy:



Ja kynnet jolloinkin ennen remonttia.

Hei Blackie, mihin sä ny meet, haaste ei o vielä ohi. Charming Nails haluaa vielä tietää onko sulla omituisia  t a p o j a...




(ei mitään tapoja..)



20.2.2015

Vieraita tulossa ! (=pyöräytetäänpä lehtikaalismoothiet)



Kun on vieraita tulossa, pyöräytän tarjottavaksi tietenkin lehtikaalismoothien. Smoothien määrä riippuu siitä minkä verran kypsiä avokadoja löytyy kaapista. Ja suosio on taattu! (tuoretta lehtikaalta näkyi olevan jopa kaupassa, ajatella, keskellä talvea!)

















Ja miten simppeliä. Näin teen:

n. 2 isoa avokadoa
n. 2 banaania 
aitovaniljaa
proteiinijauhetta, heraproteiini antaa makua ja tekstuuria
lehtikaalta pari kourallista suoraan pakastimesta
manteli- tai kaurajuomaa sen verran että massa pyörii blenderissä.

Lehtikaalin pakastaminen on maailman yksinkertaisin juttu: Työnnä se sellaisenaan pakastimeen. Kun on kunnolla jäätynyt, pusertele se pakkauksessaan muruksi ja työnnä heti takaisin pakastimeen.

Ja lehtikaalin kasvatusohjeeni löytyvät  TÄÄLTÄ 





13.2.2015

Tälleen se menee. RAW.

Tälleen mä teen melko-raw-raparperipiirakkaa, joka menee kuin kuumille kiville!

Ihan ekkuna laitan taatelia likoamaan. (pohjaa varten).







Täyte on raparperia. Raparperit mä kyllä suosiolla keitän hetken aikaa kuivien taatelien kanssa soseeksi. (josta siis tulee se täyte).

Ja pohjan kimppuun: Jauhan blenderissä jotain pähkinää (nyt oli pecanpähkinää, se onkin tähän parasta) + rusinoita tai luumuja. Jätän vähän rouheaksi. Onhan tää sentään RAW.
Massaan sekoitan ihan vähän mantelijauhoja, ne liotetut taatelit, kanelia ja aitovaniljaa, suolaa ja vaniljanmakuista proteiinijauhoa. Ai määrätkö? ...mun desin mittani on edelleen hukassa..  Itse asiassa mä maistelen aina tieni hyvään lopputulokseen.

Massan muotoilen mihin tahansa haluamaani muotoon.





Päälle jäähtynyttä raparperi-taateli-mössöä. Viileään muhimaan. Nää raw-jutut maistuu sitä paremmalle mitä kauemmin ne viileässä muhii. Ja teen kerralla isohkon satsin. (Pakastaminen vain parantaa makua). Kuvassa alla näytepala, itse pääpiirakka on tietty tehty kakkuvuokaan.

Tarjoan "kerman" kera. (kuvitelkaa kuvaan se valkoinen kerma). Joko kookoskermaa vatkattuna (vatkataan kylmänä) ja makeutettuna tai cashew-pähkinöistä blenderissä tehtyä kermaa. Tai tarjoan Flora vaniljakastikkeen kera. Kastikevalinta riippuu syöjästä, aloittelijoille Flora vanilja ja pidemmälle raw-maailmaan ehtineille sit raw-kermaa.

Raparperissa on oksaalihappoa, joten sen nauttiminen pidetään silleen kohtuullisissa rajoissa. Eli herkuttelun jäkeen loppupiirakka pakkaseen. :)