6.3.2015

lehtikaalisipsit sourcream & onion

Pojanloppana erehtyi ostamaan lehtikaalta (vaikka meillä on pakastimessa sitä vaikka hurumycket). JOTEN. Tehtiinpä pitkästä aikaa lehtikaalisipsejä. MUTTA tällä kertaa ajattelin kokeilla railakkaampaa maustamista:

Otin jääkaapista mitä sattui löytymään eli marinoitua valkosipulia ja tuorejuustoa (sekä tietty öljy, ja herbamaresuola ja balsamicoa ja paprikajauhetta).  JEE että tuli hyviä!! Eli lehtikaalisipsit voi näämmä pyöräyttää paksummassakin lillingissä. Uuniin 150 ° about 30min.
Ja niin kuin aina, valmiista sipseistä en ehdi koskaan ottaa kuvaa. Tarjoilulautanen on tyhjä ennen kuin kukaan ehtii edes kissaa sanoa.Ja kuulemma myös nokkosesta tulee vähintään yhtä hyviä sipsejä. Pitääpä kokeilla ensi kesänä.
Suklaa-lehtikaali-sipsitkin on vielä kokeilematta!

Pari pellillistä simppeliversionakin. Katosivat valmistuttuaan suoraan pelliltä. Jostain minulla on käsitys, että kaalikasveja ei pitäisi raakana syödä liikaa. (koskeeko sitten lehtikaalta, en tiedä).


22 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Nam:-) En oo kokeillu sipsejä lehtikaalista mut varmaan hyviä kyllä

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei Helinä, kiitos kommentista. Lehtikaalin ravintoarvo on niin pökerryttävän mahtava, että kannattaa kyllä kokeilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos lehtikaali tänä kesänä kasvaa, niin pitääpä kokeilla tehdä sipsejä.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Juu, kerrohan sitten miten onnsituu ja miten teillä tykätään. Sun siemennäkkäri on mulla kokeilematta vielä, se on varmsti terveellistä ja hyvää!

Paula kirjoitti...

Meillekin nuo maistuivat. Ens kesäksi on jo tilattu kolmea eri lajiketta lehtikaalin siemeniä.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ahaa, mielenkiintoista! Saat kokeilla eri lajikkeiden paremmuutta!

Kattimanialaiset kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kattimanialaiset kirjoitti...

Argh, selain/blogger hukkasi taas kaikki tekstit (taas, on tapahtunut muissakin blogeissa), mutta kuvien perusteella näyttää TODELLA hyvälle! :)

Pesunalle kirjoitti...

Mun on pitänyt kokeilla tätä yli vuoden (saamaton?:D), mutta nyt täytyy kyllä tehdä, näyttää meinaan herkulliselta. Mies syö älyttömästi sipsejä ja vaikka ne ei näy sen kropassa, niin mulle ne ei tee hyvää. :D Nämä olisi varmasti parempia ja saisi itse maustaa miten haluaa! :) Olen myös miettinyt että jos itse tekisi suolapähkinöitä, kun rakastan niitä mutta ne on ostettuna aivan liian epäterveellisiä.

Tuo suklaa-lehtikaali kuullostaa aika erikoiselta... :D

Cheri kirjoitti...

Kyllä minunkin pitää kokeilla noita ensi kesänä uudelleen. Se, että epäonnistuu kerran ei tarkoita, että epäonnistuu joka kerta. Kiitos tästä ohjeesta, laitan visusti talteen. Vesi aivan herahti kielelle.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kattimanialaiset, joo blogger välillä temppuilee. Jos kommentti ei näy tässä heti, pitää se vaan laittaa uudestaan. JUU-u, nää sipsit maistuvat paremmalle kuin voisi olettaakaan!

Ja Pesunalle, näissä ei ole muuta "vaikeaa" kuin sopivan öljyn määrän ja sopivan suolan määrän keksiminen. Itse laitan aika vähän öljyä ja pyörittelen lehtikaalta pienessä öljymäärässä niin kauan että ovat joka puolelta öljyssä. Pähkinöitäpä juu tosiaan voi itsekin paahtaa ja suolata.
SUKLAA-lehtikaali ihmetyttää mua itseänikin!!! Mutta semmosiakin tehdään, kokeilen joskus :)

Ja Cheri, joo voi noissa tosiaan epäonnistuakin. Itse alussa laitoin liikaa suolaa ja joskus turhan paljon öljyä.

Viherhattutäti kirjoitti...

Nami, nami, vaikka en ole vieläkään päässyt testaamaan tätä herkkua. Kuva tyhjäksi syödystä lautasesta kertoo puolestaan. :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo-o, joka murunen on aina syöty pikavauhdilla.

Tiia K kirjoitti...

Nam ja nam, hih erityisesti dipille Mutta tätä täytyisi testata, on taatusti hyvää. <3

Menna Waris kirjoitti...

Oijoi, olen kade! Itsekin olen pari kertaa noita pyöräyttäny, vähän hennommin maustein, ja ne on helkkarin hyviä - mutta vatsa ei kestä :( Se ei näköjään siedä mitään kaalia. Tyhmä maha!
Mutta ei hätää, kyllä muistakin kasviksista voi tehdä sipsejä (vink vink) ettei tämmöset kaalivammaisetkaan ihan jää näppejään nuolemaan ;)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei! Kiitos kommenteista Tiia ja Menna! Aivan totta, esim. juureksista voi paahtaa sipsejä ja lastuja, voi että, kiitos muistutuksesta, sitähän pitää ehdottomasti kokeilla, asiasta on olemassa paljon kirjojakin, (yksi ylitse muiden en nyt muista kyllä nimeä :/). Juuressipsit onkin nyt se oikein tämän hetken hittijuttu.

Tuitiina kirjoitti...

Lehtikaalisipsejä on tullut tehtyä, mutta tuota sinun ohjetta on kyllä ihan pakko kokeilla, saisin miehenkin syömään, se kun nirsoilee aina näiden minun 'villitysten' kanssa ;-P
Onko sinulla ihan itse kasvatettua lehtikaalia pakkasessa? Minä olen päättänyt et tulevana kesänä kasvatan lehtikaalia niin paljon, että varmasti riittää koko ensi talveksi, kaupasta kun löytyy vaan sitä espanjalaista :(

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo pakkasessa on paljon lehtikaalta, koska pakastaminen on niin helppoo, murustuu pieneen tilaan kun jäisenä pusertaa rits rats lehdet kasaan vain :). 10 taimella saa jo aivan valtavan sadon josta riittää isommallekin porukalle koko talveksi. Sipsit on nyt espanjalaisista kaaleista.

Matkatar kirjoitti...

Kaikki näitä tekee...minä en vieläkään...Kerran ostin tuon kaalin ja laitoin makrulaatikkoon. En oikein tykännyt kun jäi vähän raa`aksi... :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hm.. joo itse olen laittanut lehtikaalta keittoon, enkä oikein innostunut. Parhaiten lehtikaali sopii avokado-banaani-mantelimaito-heraproteiini -smoothieen (taivaallisen hyvää). Sipsit tulee hyvänä kakkosena.

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on semmoisia herkkupostauksia, namnam! Väistämättä alkaa huomiseksi suunnitella kauppareissua :-).

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Juu. Herkkujen herkku tämä lehtikaali ;)

Lähetä kommentti