20.2.2015

Vieraita tulossa ! (=pyöräytetäänpä lehtikaalismoothiet)Kun on vieraita tulossa, pyöräytän tarjottavaksi tietenkin lehtikaalismoothien. Smoothien määrä riippuu siitä minkä verran kypsiä avokadoja löytyy kaapista. Ja suosio on taattu! (tuoretta lehtikaalta näkyi olevan jopa kaupassa, ajatella, keskellä talvea!)

Ja miten simppeliä. Näin teen:

n. 2 isoa avokadoa
n. 2 banaania 
aitovaniljaa
proteiinijauhetta, heraproteiini antaa makua ja tekstuuria
lehtikaalta pari kourallista suoraan pakastimesta
manteli- tai kaurajuomaa sen verran että massa pyörii blenderissä.

Lehtikaalin pakastaminen on maailman yksinkertaisin juttu: Työnnä se sellaisenaan pakastimeen. Kun on kunnolla jäätynyt, pusertele se pakkauksessaan muruksi ja työnnä heti takaisin pakastimeen.

Ja lehtikaalin kasvatusohjeeni löytyvät  TÄÄLTÄ 

24 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Koska mulla ei ole omia, niin pakastin sitten kaupan lehtikaalia. Kerran tuossa lähikaupassa oli sitä puoleen hintaan, kun oli alkanu päälimmäiset jo kellastumaan... ostin kaikki pussit!! Sain niistä vaikka miten monta pussukkaa pakkaseen, kun raakkasin vaan huonot pois. Mä muuten pesin ne ensin, ootko sä pessy? Vai onko sulla vaan niitä itse kasvatettuja? Mä jotenkin kuvittelen, että ne kaupassa myytävät pitäis ensin pestä, en sitten tiiä onko näin? Mä murskailen ne aina vasta siinä vaiheessa, kun heittelen blenderiin. Käytän joka ainoaan smoothieen lehtikaalia... vaikka ne mun smoothiet on yleensä (eli aina...) makeita: marjoja, banaania, avokadoa, kenties tuoremehua, vaniljaista soijajogurttia... mutta aina se lehtikaali sinne silti sopii! Pakastin myös kaupasta ostettua tuoretta pinaattia, koska siinä pussukassa on sitä niin paljon, etten saa käytettyä ennen kuin menee huonoksi. Sitäkin lykkään nykyään aina smoothien sekaan - myös tohon edellä mainittuun makeaan versioon. Tykkään, eikä tee pahaa sekään, että ainakin kuvittelen tuon sotkotuksen sisältävän rrrrreilusti vitamiineja! =)

Tiia K kirjoitti...

Hih ihan mahtava tuo alin kuva. :) Huikeaa viikonloppua!

Me Like kirjoitti...

Hei mäkin olen rohkaistunut tekemään vihersmoothieita enkä vähiten juuri sinun aiemman postauksen vuoksi. Ja ens kesänä yritän itse kasvattamaan. Kiitos tosta vinkistä pakastaa. Olenkin vähän tuskaillut, kun menee jääkaapissa joskus itse erestäns eeltä!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi Heli, takkuulla on sun smoothieissa rrrrreilusti vitamiineja ja vielä vähän päälle. Joo mulla on vain itse kasvatettuja eli en pese. Toden totta Heli, lehtikaali sopii joka paikkaan, sen karvas maku ikään kuin häviää smoothieissa!
Kokeilepa rohkeasti joskus suolaista versiota, banskun tilalle laitan silloin fetajuustoo tai sitten sitruunaa ja suolaa. +selleriä ja spiruliinaa. Sanon sitä voimajuomaksi ;)

Ja Tiia K, kiitos kommentista :))) Huikea viikonloppu, vieraita tulossa ja huomenissa menen itse tyttöjen saunailtaan :))

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

WAU Me Like!!! Jooo, tuo oli sitten sellainen lupauksentapainen, eli seuraan tiiviisti sun lehtikaalin kasvatupuuhia.. ;) Joo pakastaminen on tosi simppeliä.
Vihersmoothiet on niiin superfoodia, niin supefoodia. Sekaan voi laittaa mitä mielikuvitus vain keksii. Spiruliinaa mä laitan silloin kun haluan oikein extra kauniin vihreän (ja onhan se superterveellistäkin :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Minulla kävi viime kesänä niin, että keekisin käyttää omista lehtiukaaleista pari kertaa, sitten lehtokotilot menivät niihin. Söivät reikiä täyteen, eikä niitä voinut enää käyttää. Aion kyllä yrittää uudestaan tulevana kesänä, jos saisin ne jotenkin suojattua. Oajattelen isoa laatikkoa ja tuhkaa reunoille, ettei kotilot pääse sinne.

Helinä kirjoitti...

Nam:-)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Voe ei, lehtikotilo ja espanjansiruetanat on kaameita puutarhan hävittäjiä, ei käy kateeksi, ja kotilot on siitäkin hankalia että vaikka ne tappaisi, raadot kerää vain lisää uusia kotiloita, ellei raatoja hautaa ja syvälle. Meillä noita ei ole, joten hmm ei ole kokemusta torjunnasta. Mutta mä pidän alkukesän koko kasvimaani harsojen alla, niin ei pääse mitkään tuholaiset tuhoamaan mitään. En tiedä auttaako etanoihin..

Cheri kirjoitti...

Hienoa, että ravintorikas lehtikaali on tullut muotiin ja siten myös marketin hyllylle. Ensi syksynä pitää jättää pakastimeen tilaa lehtikaalillekin, nyt olen vain kuivannut sitä. On kyllä helppokäyttöistä ja lisään sitä vähän joka ruokaan ja leipomukseen. Tänä aamuna sitä löytyi mustikka-hedelmä-pähkinäsmoothiesta.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Aina yhtä ihanan kuuloisia nuo sun smoothiet Cheri! Ihmeellistä tosiaan että Suomessakin lehtikaali nousi trenivihannes nro ykköseksi.

Pakastaminen on niin helppoa ja kätevää, kun ei vie murusina tilaakaan.

between kirjoitti...

Herkullinen kannanotto lehtikaalijuttuihin postauksen lopussa.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

:D

Viherhattutäti kirjoitti...

Nami, ja miten upean värinen!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

JOO, ja spirulinalla saa nopsasti vielä syvemmän värin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän lehtokotilot ovatkin päättäneet tehdä polttoitsemurhan saunan pesässä tai lämmityskattilassa tulessa. Hieman avustettuna.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥nams, mitä herkkua!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Hui noitten lehtokoteloiden kanssa, mihinkähän asti lie ovat jo levinneet. Saunanpesästä tosin eivät ihan varmasti enää leviä yhtään mihinkään :)

Jael kirjoitti...

Hyvä smoothie vieraille:) Ja näitä kisukuvia katsoo aina mielellään:)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei Jael, kiitos kommentista! Sinun kokkailusi ovat kuitenkin ihan vertaansa vailla!

Tuta kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää vallan herkulliselta, nam:)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

nO just sitä se on! Ja helppoo.

Mia kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Lauantaina oli konsulentti meidän paikallisessa Citymarketissa tekemässä vihersmoothieita, ja voi että ne oli hyviä!!! Innostuin niin, että nyt on täälläkin vihersmoothiekokeilut käynnissä ;)

Mia / Beauty Highlights

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi Mia! JEP, vihersmoothiet on myös kauneuseliksiirejä ;)
Ja kerro ihmeessä reseptit! Mä ainakin tahdon jumiutua aina yhteen ja samaan reseptiin.

Lähetä kommentti