13.2.2015

Tälleen se menee. RAW.

Tälleen mä teen melko-raw-raparperipiirakkaa, joka menee kuin kuumille kiville!

Ihan ekkuna laitan taatelia likoamaan. (pohjaa varten).Täyte on raparperia. Raparperit mä kyllä suosiolla keitän hetken aikaa kuivien taatelien kanssa soseeksi. (josta siis tulee se täyte).

Ja pohjan kimppuun: Jauhan blenderissä jotain pähkinää (nyt oli pecanpähkinää, se onkin tähän parasta) + rusinoita tai luumuja. Jätän vähän rouheaksi. Onhan tää sentään RAW.
Massaan sekoitan ihan vähän mantelijauhoja, ne liotetut taatelit, kanelia ja aitovaniljaa, suolaa ja vaniljanmakuista proteiinijauhoa. Ai määrätkö? ...mun desin mittani on edelleen hukassa..  Itse asiassa mä maistelen aina tieni hyvään lopputulokseen.

Massan muotoilen mihin tahansa haluamaani muotoon.

Päälle jäähtynyttä raparperi-taateli-mössöä. Viileään muhimaan. Nää raw-jutut maistuu sitä paremmalle mitä kauemmin ne viileässä muhii. Ja teen kerralla isohkon satsin. (Pakastaminen vain parantaa makua). Kuvassa alla näytepala, itse pääpiirakka on tietty tehty kakkuvuokaan.

Tarjoan "kerman" kera. (kuvitelkaa kuvaan se valkoinen kerma). Joko kookoskermaa vatkattuna (vatkataan kylmänä) ja makeutettuna tai cashew-pähkinöistä blenderissä tehtyä kermaa. Tai tarjoan Flora vaniljakastikkeen kera. Kastikevalinta riippuu syöjästä, aloittelijoille Flora vanilja ja pidemmälle raw-maailmaan ehtineille sit raw-kermaa.

Raparperissa on oksaalihappoa, joten sen nauttiminen pidetään silleen kohtuullisissa rajoissa. Eli herkuttelun jäkeen loppupiirakka pakkaseen. :)15 kommenttia:

Rantakasvi kirjoitti...

Varmasti täyttävää ja terveellistä moneen muuhun piirakkaan verrattuna.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Juu, ja raparperi kivasti raikastaa ja kirpistää muuten tuhtia raw-meininkiä. Tästä on tykänny raw-tottumattomatkin.

Saila kirjoitti...

Ei oo ihan hirveän kaunista, mutta voi kuvitella miten terveellistä ja energiaa tuovaa! Ja maku on makuasia, raw-juttuihin varmaan tottuu pian niin että ei muuta kaipaakaan, etkös ole itsekin täällä sanonut niin?

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Jooh, mä arvasin että joku kommentoi ulkonäköä. Kakalta näyttää, I know :))). En ole hyvä koristelemaankaan, joten en edes yrittänyt :).
Maku on ihana! Söin eilen normikakkua ja geishasuklaata ja aivan ällistyin kun en niin hirveesti tykänny, kaipasin omia raw-herkkujani :)

Charming Nails kirjoitti...

Niin kyllä minunkin on pakko sanoa että kakkaläjältä se näyttää mutta ehdottomasti maistaisin mikäli tarjottaisiin :) odotan kesää ja raparperia, piirakkaa tulee leivottua :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Heh :))).
Joo onpahan sitäkin makoisampi makuyllätys kun ulkonäkö on mitä on.. :))

Cheri kirjoitti...

Slurps, täytyypä kokeilla. Raparperia ei nyt enää/vielä ole, mutta täytteen voisi varmaan kehitellä muustakin.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ilman muuta voi kehitellä jotain ihan muutakin täytettä! Raakaleivonta onkin siitä kivaa, että siinä vain luovuus ja mielikuvitus on rajana :)

Marianne N kirjoitti...

Tämä Raw-juttu on itselleni aika uusi mutta mielenkiintoinen maailma. Se tuo kivaa vaihelua normiarkeen. Kiitos hyvästä vinkistä :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos kommentista myös sinulle Marianne!
RAW on ihana maailma. Superfoodia. Maukkaimmillaan :)

pirkko kirjoitti...

Voi miten ihanalta kuulostaa.

Maarit kirjoitti...

Mahtava makupari taatelista ja rapparista. Pitääpä kokeilla!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei ja kiitos kommenteista myös teille Pirkko ja Maarit.

Tämä on niin hyväksi koeteltu makujen kombinaatio että uskallan suositella :)

Helinä kirjoitti...

Herkullisen näköistä ja varmasti myös maku. Tätä ohjetta pitää kokeilla ehdottomasti!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ja kuinka terveellistäkin. Paljon hyviä rasvoja, kuituja ja hivenaineita. Mmm. Näihin raakajuttuihin tottuu yllättävän nopeasti.

Lähetä kommentti