6.1.2015

RAW lasipurkit

Lähtikö tää taas lapasesta..

Tuo määrä ei nimittäin riittänyt. Ostin Kärkkäiseltä lisää, pienet  1,50 kpl ja isot 2,90. (Piti hakea ihan muutama paljon lisää)

Noh, täytin nyt ens alkuun nuo purkit:
RAW-kakkuaineksilla. 

Raakasokerit, kaakaomassat, -nibsit, -jauhe ja -voi. Sesamit ja auringonkukan siemenet, lucuma ja kookoshiutaleet. Aprikoosit, taatelit ja viikunat. Ja luumut. Peijakas rusinoille vielä purkki...Psyllium ja spirulina. Onneksi mä käytän näitä kaikki koko ajan, en tarvi nimilappuja :)

Sit vielä tietty kaikki ne pähkinälajit. Jokaiselle oma purkki..

Mitä teilllä muilla on lasipurkeissa


21 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hah haa, siinä on purkki poikineen! Vaatii kyllä aika paljon pöytä/kaappitilaa. Mulla on lasipurkeissa kissojen raksut, ei taida muuta olla. Jokunen pussissa ostettu aurinkokuivattu tomaatti on myös lasipurkissa, mutta niissä on ehkä päiväys mennyt jo viitisen vuotta sitten...

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

JOO, kissojen raksut purkkiin!
Kaapissa mulla ovat, vievät pyöreinä kieltämättä tilaa. Ostankin niitä littanoita pyöreitä sitten kun ne joku päivä tulee alennukseen..

Maarit kirjoitti...

No huh, on tosiaan purkkeja! Meillä taitaa olla vanhoissa lasipurkeissa vain pastaa, sokeria, teepusseja ym.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ahaa! No kaverillakin oli pastat ja sensemmoset lasipurkissa.

Anonyymi kirjoitti...

Minun lasipurkeissa on auringonkukan siemenet, kurpitsansiemenet, sesaminsiemenet, pellavansiemenet, pellavarouhe, kauraryynit, vehnäleseet, psyllium. Nuo ovat siemennäkkärini aineet. Sitten on vielä suuressa lasipurkissa kuivattuja suppilovahveroita jakerkkutatteja sekä torvisieniä käyttöä varten. Päävarsto sieniä on ruskeissa paperipusseissa. Näin meillä :-)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Voi että, kiva huusholli. Kun purkeista löytyy sienet ja siemenet!

Johanna kirjoitti...

Kivan näköisiä, rakastan lasipurkkeja! Meillä purkeista löytyy esim. pastat, kaakao, jotain jauhoja jotka ovat unohtuneet sinne koristeeksi ja jouluna tietysti piparit.

between kirjoitti...

Tosi kauniita purkkeja, ei ihme, että lähtivät kaupasta mukaan. Meillä on kaapeissa enimmäkseen peltipurkkeja, joihin olen laittanut useimmiten käytettäviä kuiva-aineksia. Ja Juuson raksut ovat omassa isossa peltiastiassaan kodinhoitohuoneen kaapissa.

Heli kirjoitti...

No niinkus varmaan tiiätkin, meillä on purkeissa melkeinpä kaikki kuivatavara siellä mun hiilarihyllyllä: jauhot, ryynit, riisit, pastat, sokerit, kaakaot, herneet, linssit... Ja irtoteet myös. Ja mausteet. Jotain kuivakamaa on sit yhdessä kaapissa omissa pakkauksissaan, mutta lähes aina pyrin purkamaan ne pakkaukset lasipurkkeihin. Jääkaapissakin on lasipurkkeja, säilytän nimittäin pähkinät ja siemenet pääosin jääkaappilämpötilassa. Ja sit mulla on myös kynttilät, piparimuotit, paperiset muffinssivuoat yms lasipurkeissa.

Mä oon ihan lasipurkkihullu! Mulla on niin kaupasta ostettuja kannellisia peruspurkkeja kuin pihalta löytyneitä kannettomia Riihimäkiäkin. Sen lisäksi säästelen hillo-, suolakurkku- ja kaikki muutkin vastaavat purkit, jos niistä vaan lähtee sujuvasti etiketit irti. Kannet maalailen yhteneväisen värisiksi (löytyy mustia ja hopeisia). Purkkihyllyt on siis koostettu osittain ihan eri näköisistä ja kokoisista purkeista, mutta koska kaikki on lasia (ja kannet yhteneväiset) niin ei oo sekavan näköistä. Ennemminkin oikein söpöä! ♥

Noi sun purkit on kyllä todella suloisia pullukkapurnukoita! Ja halpoja!! ♥

Heli kirjoitti...

No mä lisään nyt heti vielä, että koirien raksut on myös lasipurkissa, samoin kuin niiden Dentastiksitkin.... Kissan raksuille mulla on peltipurkki, mutten nekin olis kyllä lasipurkissa. =)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei ja kiitos ihanista kommenteista. Ahaa, joukossamme on yksi peltipurkkifanikin :). Kuin myös kunnon lasipurkkifriikki! Tosiaan, eihän mikään estä lasipurkkien valumisen jääkaapinkin puolelle! Tuo kansien maalaaminen tosiaan tekee hillopurkeistakin nätit. Jaa että muffinsimuotitkin lasipurkissa? :))

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ihania lasipurkkeja, niissähän voi säilyttää vaikka mitä!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Jooh. Kerran oli pähkinäpussissa lentäviä ötököitä, jotka levisivät joka pussiin ja jouduin desinfioimaan koko kaapistot. Siksi halusin nyt kaikki pähkinät ja siemenet omiin lasipurkkeihinsa. Samantien laitoin sitten kaikki raw-ainekset samanlaiseen säilytykseen.

Tuta kirjoitti...

Kauniita lasipurkkeja, mulla on lasipurkeissa nappeja:)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Oooo, nappeja. On varmasti kivan näköistä :). Ja pysyvät tallessa.

Me Like kirjoitti...

Wau. Kehtaanko edes tunnustaa, että mun kuivakaappi on täynnä muovipurkkeja ..

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi Me Like. Muovipurkit on semmonen järkivalinta. Kevyt kestävä ja järkevämmän mallisiakin.

Mirene kirjoitti...

Hyvälle näyttää! Onneksi meillä ei ole tilaa. Kävisi meinaan varmaan samalla tavalla :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo lapasesta vähän lähti.. :)

Annikki kirjoitti...

Tosi kivannäköisiä ja käteviä, näkee heti sisällön. Mulla ei ole mitään lasipurkeissa, eivät mahdu kaappiin :( . Kaapit ovat täynnä LASI- ym astioita! Löytyy sentään peltipurkkeja joissa on ainakin kahveja, jauhoja, sokeria ja makarooneja.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei, kiitos kommentista Annikki! No astiatkin ois kivoja, mullei oo.. Sitä ei varmaan usko kukaan, mutta mulla on ihan sikavähän astioita. Kahvit peltipurkissa kuulostaa ihanan nostalgiselta!

Lähetä kommentti