21.11.2014

No oli ihan pakko. Ostaa.

Pyöreät littanat. Ja isot. Jestas miten ihanat. Saako lasipurkeista näin innostua?




























Ja kumollaankin ovat kivat, vai mitä. Mutta kylläkin aikas kalliit, Kärkkäisellä 7,90 kpl. Pitää hankkia lisää pienempiä purnukoita lopuille raakaleivonta-aineilleni. 

16.11.2014

Lehtikaalisipsien mestari

Näin sitten lähtee tämän kauden viimeiset lehtikaalisipsit uuniin.
Harjoitus tekee mestarin. Nyt osaan laittaa suolat ja öljyt silleen just eikä melkein. 
Ja nää tekee kauppaansa kuin kuumille kiville.
Eli mä laitan ronskisti isoja paloja, kokonaisia lehtiäkin. (ilman lehtiruotia kumminkin). Pyörittelen aika pienessä määrässä öljy-suolaseosta. (avokadoöljyä) kunnes ovat joka puolelta öljyyntyneet.

Uuniin 150° about 20 min. eli kunnes ovat rapeita. Väri saattaa muuttua vähän jopa ruskeaksi. Pääasia että ovat rapeita. (muuten ovat sitkeitä hirvityksiä).

Valmis!Haa, kerkesinpäs kerrankin kuvata ennen kuin ne katoaa suihin. Kaupoissa vielä näkee lehtikaalta, ihme ja kumma, eli kipin kapin huomenna ostamaan ellet vielä ole kokeillut.



11.11.2014

Movember II

Perheen toiseksi pisimmät viikset löytyy Sunny-Daamilta.
Tassutkin iihanat lapiot.


Koita ny päättää, esittelenkö mä viiksiä vai tassuja..



terkuin

Sunny daami


7.11.2014

SoppaMania Kahden Naisen Loukussa


Tricia Guildin sisustuskirjan ihanaiset soppakuvat aikoinaan innostivat minut keittoihin. Tänä syksynä olen löytänyt ne toden teolla uudestaan.


Kurpitsa -sato oli niin mahtava, että oli pikku pakko tutustua sen keittomahdollisuuksiin. Ja kah, kurpitsahan on oiva pohja keitolle, koska sen voi maustaa lähes miten vain. Tavallisimmat potkunantajat ovat sitruuna ja chili ja tavallisin mauste timjami. Paljon ohjeissa näkyy livahtelevan myös "piparimausteita", inkivääri, kaneli, neilikka, kardemumma. Muskottipähkinästä tuli vähän turhankin eksoottisen säväys. Jotkut lirauttaa sekaan hedelmämehua. En tiedä miksi.

Mutta mie laitan koskenlaskijaa, mieluiten savuporona.

Namia tuli. Ja niin helposti.

Trendikeittoo.
Vain tosimies syö kukkakaalikeittoo!


Nätti soppakulho, vai mitä.

 Noissa Trician monissa keitoissa on myös linssejä ja kikherneitä.



   No nää on semmosia keittoja että      laitan niihin ihan suosiolla  kasvisliemitiivisteen tai pari,  herbamaren tai plantaforcen tms.

 Voi mamma mia miten kauniita!!

Ja hyviä!
Tää ei o mikään kokkausblogi. Mut pakko saada kertoa tämä soppainnostus :))

Ruskeita ja punaisia linssejä. Kasviliemitiivistettä.

Kai teilläkin syörään soppaa ?

Esim. tästä kirjasta löytyy trendikeittoja. Lehtikaali heti kannessa ;)



4.11.2014

Movember

 Ai että mikäkö ihmeen Movember??
No se on viiksien ajamattomuuskuukausi meille miehille. Marraskuussa.
Tää on Triolan vastine tipattomalle tammikuulle.

Poseerataan ny sitte. Tallella ovat, niinku näkkyy. 

Ai Suloko poseeras pää ylösalaisin? No sitten minäkin..

























Mullon sentään meidän perheen kolmanneksi pisimmät viikset.

terkuin
Blackie

1.11.2014

Blackien makein juttu.

Blackie, lopetapas nyt se kuurupiilo, ja esittele se pullos.

 Okei, No tää on makeampi juttu, vaahterasiirappia. Se sisältää paljon fenolisia antioksidantteja (vissiin hyvä asia). Passaa hyvin kaurapuuroon.

mMMmm..tää taas on mmMm intiaanisokeria.. mmMMmM!
Se puristetaan hellävaraisesti mehuna sokeriruo´osta ja kuivataan miedossa lämmössä, jotta sen vitamiinit ja kivennäisaineet säilyis mulle...

EIjei Blackie, se ei o sun sokeri! 
Paakkuuntumisenestoaineita ei käytetä, joten joka paketti tuntuu vähän erilaiselta ja sokeri voi olla hyvinkin pehmeää, kosteaa ja muruista.

No mut tää ainakin on MUN!!

Näyttäsit nyt..

Kookospalmusokeri. Hellun raakaleivontaan. Pah.

No sitten Hellu käyttää myös hunajaa raakaleivontaan. Mutta mehiläispesien ryöstely ei tunnu oikein hyvältä ajatukselta. Vai tuntuuko teistä??

Minkälainen on teidän muiden sokeripolitiikka??

Terveisin
 Blackie