30.8.2014

Sieltä yli mistä aita matalin

Nyt on kaikenmaailman kiireet pahimmoillaan. Eli ruuanteko pitää olla HELPPOA. Mie nyt tosin tuppaan aina muutenkin meneen sieltä mistä aita on matalin. Mitä ruuanlaittoon tulee.

Tomaattisadolle tarttis tehrä jottain. Itsetehty pastakastike on kyllä maailman helpoin homma. Se porisee itsekseen 45 min. ja on sitten valmis. 

Nämä ovat minun mustia tomaattejani.  Ne muuttuivat kypsyessään punaisiksi! Tomaattiin sopivat yrtit ihan sairaan hyvin. Samoin valkosipuli.
Mamma mia miten terveellistä, hyvää ja italialaista! Ja ennen kaikkea helppoa. 


























Pasta on vähän samanlaista kuin riisikin. Ellei sitä ole keitetty riittävän suolaisessa (tai muuten hyvänmakuisessa) liemessä, ei sitä voi enää jälkikäteen pelastaa. Kastikkeen salaisuus puolestaan on KYPSÄT tomaatit. Kypsytellähän niitä voi sisälläkin huoneenlämmössä pari päivää.























Pala Italiaa. Päälle vielä parmesaania. Voi hyvää päivää miten hyvää. Voittaa mennen tullen kaupan sokerisen rasvaiset ja lisäaineelliset valmiskastikkeet. Sekaan voi ujuttaa myös lehtikaalta, persiljaa.. anything.

Tonnikalapasta vie kuulkaa kielen mennesään!
Se tehdään ihan yhtä helposti. Yrttien lisäksi käytän siihen pippuria ja joskus tuore- tai aurajuustoa. (se on jo kyllä syntisen hyvää).

























Kalttausta en harrasta ollenkaan. Kuka sellaiseen ehtii ??

Kirsikkatomaatit syön semmoisenaan ja bruschettana. Mun versioni on tomaatti-öljy-sitruuna-valkosipuli-basilika. Huh, no tuo oli kyllä jo monimutkainen :) 


Bruschettaani on näämmä päätynyt myös mustaa tomaattia.




























Pizzakastike (ei tietenkään keitetä sanovat italialaiset asiantuntijat. Pizzakastike kun kypsyy pizzan päällä uunissa.)
* tomaatti pilkottuna pieneksi
* tuoreita yrttejä. Mitä useampaa sorttia sen parempi.
* suolaa ja pippuria

Innostuiko siellä ruudun toisella puolella kukaan nyt
 "sieltä yli mistä aita matalin -kokkaamaan" ??

Ja onhan nyt varmasti kaikilla tämmönen?


Mustikoita ei missään nimessä saa tuoda metsästä kotiin perkaamatta. Ne perkataan tällä vempaimella jo metsässä kuivina. Näyttää ja kuulostaa pöhköltä, mutta toimii niin hyvin että pakko on kertoo!!! Eikä maksa just mitään. 

Puolukoille taas toimii tämä. Ei tarvi kyykkiä ollenkaan. Vähän kalliimpi mutta haukkuu hintansa. Puolukat perkkaan tuulessa kaataen ämpäristä toiseen. 

Noh, harava+saavi on vielä kokeilematta. Oiskohan se helpoin..




17.8.2014

OLKKARIA REMPATTU !

Katto sai valkoisen pinnan ja koristelistat. Olkkarin oviaukkoon tuli verhot.























Eiks o ihan hullun ihanat oviverhot..



Tervetuloa vilkuilemaan meidän uutta olkkaria! 
Vannoutuneet valkoisen ystävät voivat nyt ottaa närästyspulveria, sillä täältä löytyy VÄRIÄ.
Sohvapöytinä toimivat vanhat tynnyrit. Turkoosi ovi on umpipuuta.
 Ovi nostetaan tiiliseinälle, irti seinästä ja sen taakse tulee valaistus. Ehkä.

 Avain painaa 3,5kg.

 Oveen soinnutettu lamppu tulee vielä saamaan lisähärpäkkeitä ylleen.























Tynnyreissä voi myös säilyttää. Vaikka kisaolutta..

Sisääntuloseinällä on musta kirjahyllykaappi valoilla.
Myös päälle on tulossa valot.
Tapettiseinät vaihtuivat lämpimän vaaleankeltaiseen maaliin.

Ikkunoissa on entiset verhot. Mutta Blackie on saanut punaisen jättityynyn.

 Tää ON onnistunut sisustus!

 Höganäsin 10 litran ruukkuja löytyy pari kappaletta. Ne on meidän mummu ostanut joltain vanhalta mummulta yli 50 vuotta sitten.
 Verhojen takana on kohdevaloina uudet ledit.

TV nostettiin seinälle. 
Pari rautatuolia on tulossa lisäistuimiksi.

 Aiwan upeesti sisustettu. Hyvä että tää vanha sohva jäi.


























Siinäpä se oli, seuraavaksi remppaan sit ton eteisen :)
Tykkäätkö väreistä? Vai pitikö ottaa närästyspulveria..


Terkuin Hellu ja Blackie


1.8.2014

Mustat tomaatit ja lehtikaalisipsit. Sekä paras kesä-lasagne!


Arvatkaapa mitä meillä tänään syödään. Ja huomenna. Ja ylihuomenna. On tätä joutunut pari tuttavaakin syömään..



Kasvimaa lykkää Kurpitsaa! 

Ollaan kokeiltu jo useammanlaista reseptiä. 
Ja meikäläistähän tunnetusti kiinnostaa VAIN helpot ja herkulliset ja terveelliset reseptit, joten.. :
Kesäkurpitsalasagne a´la Hellu on koettu helpoimmaksi ja maukkaimmaksi ja kevyimmäksi, tästä tykkää jopa ne, jotka ei kurpitsasta tykkää! 

Juustokastike: 
Raejuustoa semmonen isompi rasia ja 1 muna. Pyöräytä tehosekoittimessa. (jooh, just noin simppeliä!)
EDIT 3.8.: No ei tarvi tehosekoitinta sotkea. Lusikalla vaan
sekoitat, käytä vaikka LIDL:n cottage raejuustoo, pieniryynistä

Jauhelihakastike:
Ruskista jauheliha ja sipuli. Sekaan yksi tölkki paseerattua tomaattia. Valkosipulia, pizzamaustetta tms., suolat ja pippurit. Loraus ketsuppia. EDIT: Mä käytän joskus kiireessä valmiiksi
maustettua paseerattua tomaattia.

Juustohöylällä kuori ja siivuta kurpitsa. Ei tarvi itkettää.



Lado vuokaan eka kerros kurpitsaa, sit "juustokastike" ja sen päälle jauhelihakastike. Tee vielä toinen ja kolmas kerros. Uuniin 200° n. puolisen tuntia, kauemminkin jos kerroksia on kovin monta. 



Kun valmista, anna vetäytyä. Kaada vähän nestettä pois (no ei tarvi, kasta nesteessä vaikka leipää) ja anna taas vetäytyä. Leikkaa veitsellä sopivia paloja. NAMI NAMI !! ON herkullista!
Myös vuohen- ja homejuustot sopivat hyvin kurpitsaan. Jääkapissa vetäytyy hyvin ja menee tönkömmäksi. Seuraavana päivänä maistuu jopa vielä paremmalle! 



GRILLATUT kurpitsat marinoidaan joko ennen tai jälkeen grillamisen. Marinointiohjeita on netti pullollaan. 

























JOS itketän (eli poistan suolan avulla nestettä), teen sen ritilällä pesualtaan päällä.
EDIT: Itkettämisen olen kyllä kokenut aika turhana. 
Olen nyt tehnyt ihan itkemättä ja IHAN yhtä hyvää tulee! 
























SLURPS! Teet sä mullekin jotain syötävää ?

En tee! Sä et muutenkaan meinaa mahtua ikkunasta sisään!

Mustat tomaatit alkaa olla kypsiä, VIHDOIN, ne on sitten sitkeitä kypsymään.., on hyvin myöhäinen lajike. 
MAKU on... ehkä lievä pettymys, ovat hyvin mietoja. Mutta onhan se komea!



Punainen Gardeners Delight sen sijaan on mmmm. makea. Jokavuotinen kasvatettava.

Kokeilin tänä vuonna keltaista pensastomaattia, joku yellow. Mitäänsanomaton maku, mutta aivan törkeen satoisa!
EDIT: On se ihan hyvä kun vaan antaa kypsyä kunnolla..

























JA SITTEN, LEHTIKAALISIPSIT! 
Ne todella on aivan mahtava herkku! 
Ja hävettävän helppo..
Lehtikaali revitään haluamasi kokoisiksi paloiksi (kutistuu uunissa). Pyörittele öljy-suolaseoksessa. Sit 150° uuniin. 

Itse pidin niitä uunissa 25min., en käännellyt (jotkut kääntää ne puolivälissä).
MAMMA MIA miten hyviä ja rapeita tuli! Semmoisia mustanpuhuvia sipsejä. Rasvainen herkku. (valmiista sipseistä ei ole kuvia kun ne meni suihin että napsahti :)


OHO, kukas se siinä?! 
Tää on Blackien poika :) Rock´n Roll. 
Tähyileekö se sopivia tyttöystäväehdokkaita ?

























  HUH hellettä! :))

























Oletteko te muut herkutelleet kesän antimilla ja nauttineet helteistä ?
    terkuin Hellu ja Blackie