7.11.2014

SoppaMania Kahden Naisen Loukussa


Tricia Guildin sisustuskirjan ihanaiset soppakuvat aikoinaan innostivat minut keittoihin. Tänä syksynä olen löytänyt ne toden teolla uudestaan.


Kurpitsa -sato oli niin mahtava, että oli pikku pakko tutustua sen keittomahdollisuuksiin. Ja kah, kurpitsahan on oiva pohja keitolle, koska sen voi maustaa lähes miten vain. Tavallisimmat potkunantajat ovat sitruuna ja chili ja tavallisin mauste timjami. Paljon ohjeissa näkyy livahtelevan myös "piparimausteita", inkivääri, kaneli, neilikka, kardemumma. Muskottipähkinästä tuli vähän turhankin eksoottisen säväys. Jotkut lirauttaa sekaan hedelmämehua. En tiedä miksi.

Mutta mie laitan koskenlaskijaa, mieluiten savuporona.

Namia tuli. Ja niin helposti.

Trendikeittoo.
Vain tosimies syö kukkakaalikeittoo!


Nätti soppakulho, vai mitä.

 Noissa Trician monissa keitoissa on myös linssejä ja kikherneitä.



   No nää on semmosia keittoja että      laitan niihin ihan suosiolla  kasvisliemitiivisteen tai pari,  herbamaren tai plantaforcen tms.

 Voi mamma mia miten kauniita!!

Ja hyviä!
Tää ei o mikään kokkausblogi. Mut pakko saada kertoa tämä soppainnostus :))

Ruskeita ja punaisia linssejä. Kasviliemitiivistettä.

Kai teilläkin syörään soppaa ?

Esim. tästä kirjasta löytyy trendikeittoja. Lehtikaali heti kannessa ;)



28 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Keitot on todella herkullisia!!!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo. Ja näin kylmällä ilmalla ne kivasti lämmittää luita ja ytimiä myöten.

Taru kirjoitti...

Mullakin on tuo Marin keittokirja ja suosittelen sitä kovasti kaikille. Itse olen päässyt nauttimaan Marin kokkailuista juurikin ton kirjan julkaisun varjobileissä, mun ruokabloggari kaveri on meidät tutustuttanut. Oli niiin hyvää!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Mulla ei kirjaa valitettavasti ole, voi kiva että sulla on jeei! Mä onneton kokkaaja kyllä tarttisin jonkin muunkin keittokirjan kuin mun raakakakkukirjat :D

Heli kirjoitti...

Minä olen kans soppien suuri ystävä, etenkin just sosekeitot on ihania, ja mä kans laitan niihin melkein aina joko koskenlaskijaa tai sit jotain tuorejuustoa (tuorejuustoa useimmiten). Olen kokeillut myös tofu-tuorejuustoa ja oikein hyvää oli sekin.

Teen paljon keittoja oikeastaan lähinnä itselleni, kun olen perheen ainoa kasvissyöjä (no 99% kasvissyöjä, joskus hyvin hyvin harvoin otan jotain missä on lihaa tai kalaa, nykyään enää todella todella todella harvoin...). Saan sitten soppiini työntää mitä huvittaa, esimerkiksi sipulia mitä ei oikein muut halua syödä. Ihana keitto tulee esim kun on sipulia, valkosipulia, bataattia, perunaa ja punaisia linssejä. Soseeksi vaan ja tuorejuustoa sekaan - aaaah miten hyvää!! Ja nättiä myös. Mä tykkään tollasista makeista mauista, ja bataatti onkin siksi aivan ihana aines keittoon. Ja linssiä sit proteiiniksi. Nam nam!!

satunNainen Paula kirjoitti...

Meillä syödään soppaa!!
Jos Pupunen saisi päättää, katkarapukeittoa ja kanakeittoa vuoropäivin! Omat suosikkini ovat punajuurikeitto ja currykeitto, Mies tykkää miehekkäämmistä vaihtoehdoista: lohi- ja lihakeitto ovat suosikit, mutta kaikki muukin onneksi uppoaa. :o)
Sopat on niiiiiin herkkua, ja pienellä vaivalla saa muunneltua peruskeitosta vaikka kuinka eksoottisia virityksiä.

Cheri kirjoitti...

Maiskis! Meillä syödään tähän aikaan myös paljon keittoja ja pataruokia. Puuhellalla tulee hauduteltua kaikenlaisia herkkuja, lehtikaali kuuluu täälläkin kuvaan :)
Käytän myös paljon linssejä ja papuja, niistä saa tarpeellista proteiinia. Kohta teurastan taas yhden kurpitsan :)

Helinä kirjoitti...

Just noi sosekeitot tähän vuodenaikaan on niin ihania. Kotimaiset juureksetkin on just nyt niin herkullisia. Palsternakka on myös tosi hyvä juures keittoihin. Linssejä käytän myös. Tosomiehen mammankeitto kuullostaa ihanalta:-)

Rantakasvi kirjoitti...

Soppaa syödään kyllä. Joskus sosekeitoa, johon aina laitan Koskenlaskijaa, sitä perinteistä, ei maustettua. Sitten ripotan sekaan kuivattuja suppilovahveroita.
Lehtikaalia ei paljon keritty syödä, kun se meni parempiin suihin, lehtokotiloita oli niin paljon, että ei voinut syödä :(

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei kiitos hyvistä kommenteista, juu Helin mainitsema punainen linssi on miunkin suosikki, ja kah, bataattia pitää kokeilla. Paulan punajuurikeitto on hyvä muistutus, punajuurta tulee käytettyä LIIAN HARVOIN. Cherin mainitsemat pavut multa puuttuu ruokavaliosta. En tiedä miksi? No kikherneen kans tulee kyllä kikkailtua. No herttinen, Helinän palsternakka... miksen mä käytä sitäkäään???

Ja Rantakasvi. Sulle olen ihan erityisen kateellinen, senkin sienimestari. Suppilovahveroita..ah! Veikkaan (tiedän) että itse poimittuja herkkuja :)

Mirene kirjoitti...

Näyttäpää herkulliselle! Meillä ei olekaan pitkään aikaa tehty keittoja, pitäisi taas aktivoitua :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo nyt on keittosesonki :)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Nälkä tuli;) Tuo lehtikaali täytyy ottaa ruokalistalle!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo, äsken näkyi LIDL:ssä vielä olevan lehtikaalta. Omat lehtikaalini alkavat pellolla loppumaan, varmaan huomenna syödään viimeiset avomaalehtikaalet. Pakkasessa sitä toki on vielä. Se on Ravintorikkaimpia kasveja, joten kannattaa ehdottomasti kasvattaa ja syödä

kissatkertovat kirjoitti...

Ahhh, kaikki kaalipohjaiset keitot on musta ihania, toi kukkakaali esim. ois tosi ihanaa. Myös toi kurpitsa-savuporo -yhdistelmä kuulosti herkulliselta. Namm, tässähän tuli nälkä tätä postausta lukiessa :-).

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Heh:) Ja nämä on aikas helppojakin kaiken lisäksi.

Paula kirjoitti...

Koskenlaskija keitoissa on minustakin hyvää. Savuporokoskenlaskija sopii ainakin kesäkurpitsaan ja palsternakkaan. Ja näköjään myös talvikurpitsaan. Ja on niitä tietysti muitakin koskenlaskijoita. Laitan kasviksia ihan mitä vain sattuu olemaan, yhdistelen erilaisia ja sekaan tuota Koskenlaskijaa. Koskaan ei ole vielä tullut huonoa. Huomenna aion kokeilla lisänä lehtikaalia.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥nam! Täälläkin harrastetaan soppa-linjaa :) Kätevää ja hyvää ruokaa. Mulla on sitä punaista kangasta ihan pieni pala n. 20 x40cm. Olisiko siitä mitään iloa? Jos tahdot, niin voin lähettää sulle. romulyyli@hotmail.com :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei, kiitos kovasti kommenteista myös Paula ja Romulyyli! Sopat on niin helppoja maukkaita ja nopeita, aivan. JOO otan kangaspalan!

Mun täytyy muuten itseni aina kommentoida kahteen kertaan, ennen kuin saan kommenttini tänne näkymään. Jos teillä on samaa ongelmaa, niin kopsatkaa kommenttinne ja laittakaa se heti uudestaan perään ellei ekku kerralla näy. Kommentin tulee näkyä samantien.

Sike - HOUSEkoti kirjoitti...

Kiitos soppavinkeistä. Näitä olikin kiva lukea, nyt kun makea vetää puoleensa jostain syystä niin kovin. Ihanan raikkailta vaikuttaa. Mukavaa sunnuntaita!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei! Kiitos Sike! Soppa miehen tiellä pitää, vaikka kakkua hän juuri tänään ehkä eniten haikailee :))

Annikki kirjoitti...

Keittoja syön lähes päivittäin, eivät kyllä ole kovin eksoottisia vaan tavallista kotiruokaa. Herkullisilta näyttävät ja vaikuttavat nuo keitot, pitää ottaa vinkkiä :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi, ja kiitos kommentista Annikki! Kotiruoka se onkin parasta, me sydään muös jauhelihaperunakeittoo aika usein. Lohikeitto vois olla kans kiva, niinkuin joku tuolla mainitsi.

Meillä syömiset on kauhean kausiluontoisia. Kun keittoinnostus iskee, ei sitten syödäkään muuta. Sitä ennen oli salaattibaari joka päivä, keittomanian jälkeen tulee varmaan joku patavaihe? Tai kenties sydään vain pizzaa ammuin illoin ja pitkin päivää :))

Annikki kirjoitti...

Kommentoin myös sokerijuttua kun en ole sitä aikasemmin huomannut. Ja lempikeitto kasviskeitoista on pinaattikeitto :D .

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo Steviasokeri on hyvin mielenkiintoinen, mulla ihan kokeilematta, voi mahtavaa kun olet sen löytänyt jo aikoja sitten! Jooh, pinaattikeitto... tosiaan. NAM. Mä tein sen viimeksi mantelimaitoon, ja oli todella todella hyvää. Kiitos muistutuksesta, sitäpä seuraavaksi!

Maarit kirjoitti...

Kurpitsakeitto on hyvää! Minä laitan avokadoöljyä hieman lautasenpohjalle ja sitten keittoa. Öljy nousee kivasti syödessä ja antaa väriä;)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Tosiaan! Rasvalisää keittoon, sehän antaa keitolle makua ja tukevuutta. Hyvä vinkki!

Anonyymi kirjoitti...

Miten saada juureskeittoihin proteiini - siinäpä probleemi. Kun en halua possua yhtään enempää kuin saan "pakollisessa" metukassa...;-) Pavut joo, mutta antaako ne "väärän" maun sekaan...Soijajotain?!?! ---- Itse aina pyöristän hiukan tiukan (ainakin joidenkin juuresten maun hyvällä öljyllä (Udon öljy on minulle se paras tähän) ja vielä smetanaa päälle! Ai niin, joidenkin kanssa sopii paahdetut siemenet proteiinia tuomaan. t. Lilikaneli

Lähetä kommentti