16.11.2014

Lehtikaalisipsien mestari

Näin sitten lähtee tämän kauden viimeiset lehtikaalisipsit uuniin.
Harjoitus tekee mestarin. Nyt osaan laittaa suolat ja öljyt silleen just eikä melkein. 
Ja nää tekee kauppaansa kuin kuumille kiville.
Eli mä laitan ronskisti isoja paloja, kokonaisia lehtiäkin. (ilman lehtiruotia kumminkin). Pyörittelen aika pienessä määrässä öljy-suolaseosta. (avokadoöljyä) kunnes ovat joka puolelta öljyyntyneet.

Uuniin 150° about 20 min. eli kunnes ovat rapeita. Väri saattaa muuttua vähän jopa ruskeaksi. Pääasia että ovat rapeita. (muuten ovat sitkeitä hirvityksiä).

Valmis!Haa, kerkesinpäs kerrankin kuvata ennen kuin ne katoaa suihin. Kaupoissa vielä näkee lehtikaalta, ihme ja kumma, eli kipin kapin huomenna ostamaan ellet vielä ole kokeillut.19 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Jestas, tätä pitäisikin kokeilla!! Ja pistää kaalinpää poikineen maahan ensi kesänä, jos paahtokaali onnistuu!

Cheri kirjoitti...

Peurat olivat pistelleet suurimman osan lehtikaaliani parempiin suihin, mutta vielä löytyisi sipsiaineksiakin. Ehkä pitäsi kokeilla, yksi yritys epäonnistui ja tulos oli kaamea. Harjoitus tekee mestarin :)

Matkatar kirjoitti...

Pitäiskin kokeilla. Ostin kerran lehtikaalin ja laitettiin osa makaronilaatikon sekaan. Loput jäi syömättä kun ei se oikein raakanakaan mennyt...

Me Like kirjoitti...

Ja huomenna kauppaan....

Paula kirjoitti...

Totta on, että on hyvää. Minustakin, vaikken ole yhtään mikään sipsi-ihminen.

Charming Nails kirjoitti...

Näyttävät kyllä herkullisilta :)

Rantakasvi kirjoitti...

Meidän lehtikaalit meni parempiin suihin: lehtokotiloille.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

SatunNaisen Paula, Matkatar, Charming Nails ja Me Like, Kannattaa kokeilla!! Itse laitan just ennen suuhun nakkaamista sitruunamehua noitten päälle, se raikastaa jos ei niin tykkää kaalinmausta.mmmm. ja mitä tahansa muutakin mausetta voi tietty kokeilla jos ei tykkää kaalinmausta. NUO SIPSIT on niiiiin helpot ja herkulliset. Kaikki kunnia ne keksineelle, kuka lieneekään. Ja kasvattaminen on helppoa... paitsi jos on noita peuroja ja lehtikotiloita, joista Rantakasvi ja Cheri mainitsivat. Ja Paula, mä söin yhtenä iltana oikeita perunasipsejä.... ja seuraavana aamuna kadutti, kieli tahmeana ja tukkoinen olo. Lehtikaalisipseistä sen sijaan saa elinvoimaa kun se on niin tajuttoman ravintorikasta. Eli samoilla linjoilla ollaan ;)

between kirjoitti...

Ovat muuten tosi hyviä. Minulla oli ensi kerran omassa maassa kasvamassa lehtikaalia ja ihan noiden shipsien vuoksi taidan laittaa ensi kesänäkin.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

No aivan between!. Ja puhumattakaan terveyshyödyistä. Tänne en ole ravintoarvoja laitellut, kun netti on lehtikaalin ravintoarvoylistystä pullollaan. Muotivihannes kun on :)

Smoothie on myös herkkujen herkku, siinä lehtikaali ei maistu oikeastaan lainkaan ja uppoaa meidän perheen raavaille miehillekin superherkkuna.
(banaani avokado mantelimaito lehtikaali vanilja)

Maarit kirjoitti...

Lehtikaali on oikea superfood. Ulkolaista löytyy läpi vuoden kaupan hyllyltä. Suosin suomalaista aina kun voin.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ahaa, no ilmankos sitä on kaupoissa vielä aina vain.

kissatkertovat kirjoitti...

Nyt täytyy tehdä tutkimusmatka meidän lähikauppaan, onkohan meillä tarjolla tuommoista vihannesta? En suorilta muista, oisinko nähnyt missää hyllyssä, mutta vika saattaa olla tässä katsojassa :-).
Oli taas niin kiva resepti, että pitäis kokeilla!

Katja kirjoitti...

Hyviä sipsejä tulee lehtikaalista. Sitä onkin nykyään yllättävän hyvin kaupoissa tarjolla.:)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei! Kiitos kommenteista! On se mahtavaa että lehtikaalista tuli ja tulee rytinällä edelleen niin tunnettu vihannes, sillä se todella on niiiin ylivoimaisen ravintorikas ja helposti vaikka ruukussa kasvatettava.

Annikki kirjoitti...

Missään kaupassa en oo lehtikaalta nähnyt. Kiinnostais tietää missä sitä on vai onko se jäänyt nokan varjoon ?

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

No mä oon ainakin lähes joka LIDL-reissulla bongannut.

Annikki kirjoitti...

Oon käynyt lidlissä melko usein, en oo vaan huomannu. Kiitos vinkistä, pitää katsoa seuraavalla kerralla tarkemmin, lienevät siellä yrttien seassa :)

Heli kirjoitti...

Minä taidan just nyt kokeilla tehdä noita. Ja Prismasta täältä ainakin löytyy noita, ulkolaisia tosin ovat.

Lähetä kommentti