1.11.2014

Blackien makein juttu.

Blackie, lopetapas nyt se kuurupiilo, ja esittele se pullos.

 Okei, No tää on makeampi juttu, vaahterasiirappia. Se sisältää paljon fenolisia antioksidantteja (vissiin hyvä asia). Passaa hyvin kaurapuuroon.

mMMmm..tää taas on mmMm intiaanisokeria.. mmMMmM!
Se puristetaan hellävaraisesti mehuna sokeriruo´osta ja kuivataan miedossa lämmössä, jotta sen vitamiinit ja kivennäisaineet säilyis mulle...

EIjei Blackie, se ei o sun sokeri! 
Paakkuuntumisenestoaineita ei käytetä, joten joka paketti tuntuu vähän erilaiselta ja sokeri voi olla hyvinkin pehmeää, kosteaa ja muruista.

No mut tää ainakin on MUN!!

Näyttäsit nyt..

Kookospalmusokeri. Hellun raakaleivontaan. Pah.

No sitten Hellu käyttää myös hunajaa raakaleivontaan. Mutta mehiläispesien ryöstely ei tunnu oikein hyvältä ajatukselta. Vai tuntuuko teistä??

Minkälainen on teidän muiden sokeripolitiikka??

Terveisin
 Blackie27 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Heh, sullakin oli juuri tällainen terveyspostaus, just minäkin tein :) Aika vähäistä o sokerinsyöntini. Meillä ei tehdä eikä syödä mitään makeita leivonnaisia, kuin erityistapauksessa muutaman kerran vuodessa. Mutta suklaata menee mulla. Ja se on koko levy kerralla. Olen kyllä nyt oppinut syömään tummaa suklaata :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi Mörökölli, syöppä raakasuklaata, saat terveysedut kaupan päälle. Ai teillä on sit aika lailla sokeriton politiikka. ( JUST muuten tänään kaverin kanssa lenkillä kateltiin juurikin niitä aronian marjoja ja ihmeteltiin että ne jää pensaisiin käyttämättä. Luin postauksesi ;)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Minä käytän aina intiaanisokeria tai hunajaa leivontaan. Nams!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ahaa, intiaanisokeri onkin aika monelle tuttu juttu.

Paula kirjoitti...

Meillä on vähän sitä sun tätä, ilman sen kummempaa harkintaa. Kaapista löytyy seuraavat: kidesokeri, palasokeri, iso kandisokeri, tumma ruokosokeri, fariinisokeri, siirappi vaaleana ja tummana, vaahterasiirappi, tomusokeri, raesokeri, kanelisokeri, vaniljasokeri, vanilliinisokeri, hillosokeri, hyytelösokeri (kahtena eri versiona), stewia jauheena, paloina sekä pikkupillereinä, hermesetas sekä tietysti hunaja (miehellä on ollut mehiläisiä mutta ei tällä hetkellä). Heh, yllätyin itsekin. Osa noista yhtä ja samaa sokeria, vain eri tavoin käsiteltyä.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Intiaanisokeria käytän myös. Hyvää, kun makuun tottuu;) Valkeaa sokeria yritän vältellä.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos kommentista myös Paula ja Hyvä mieli. Wau, sä tarvit Paula sokerikaapin!! Steviaa en ole vielä kokeillut, hankkia pitää heti kun vastaan kävelee.
Joo inkkarisokeria on niin kiva käyttää kun jo koostumus on sellaista muhevan kosteaa :)

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Liikaa menee sokeria herkuissa. Näkyy vyötäröllä...

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

No niinpä, ja sokeri on aina sokeria, vaikka se olisi terveellisessä muodossa :)

Cheri kirjoitti...

Vähän samanlainen sokeripolitiikka on täälläkin. Muitakin raakasokereita ja steviaa on käytössä, ihan maun vuoksi. Sokeri on energiaa, mutta valkoinen sokeri on tyhjiä kaloreita täynnä. Suolat ovat vähän sama juttu, puhdistetusta suolasta ovat kivennäiset ja hivenaineet poistettu tehokkaasti. Hunajaakin kuluu, koska olen saanut sitä lahjaksi tosi paljon.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi Cheri, joo-o, raakasokerit ovat tulleet ryminällä markkinoille ja kuluttajien kaappeihin. Näköjään tuo Steviakin taitaa olla jo monelle tuttu. Itse olen nähnyt vain kasvitaimena, olis kiva kasvattaakin sitä itse, noh ensi kesänä jos vain muistan!

Johanna kirjoitti...

Sokereista en ymmärrä mitään, mutta on Blackie kyllä aika komee herra!!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

KIITOS!

Heli kirjoitti...

Mulla on intiaanisokeria, koitan käytellä sitä leivonnassa. Mutta tunnustan, että olen palauttanut kaappiin myös sen valkoisen (yhteen aikaan tein kaiken vain inkkarista). Pitäis tehdä taas parannus... Ihan liikaa olen kyllä makean perään, argh!

Hunaja ei ole maultaan mulle mieluinen, enkä oikein osaa sitä käyttää mihinkään. (Ja joo, viime aikoina olen ajatellut hunajaa myös vegaaniselta kantilta. Kuten kaikkea muutakin. Mut en mä vielä ole siihen vegaanipisteeseen asti ite päässyt, enkä tiiä pääsenkö koskaan.)

Blackie on kyllä nätti ♥

Helinä kirjoitti...

Mun sokerivarasto näyttää aika lailla samanlaiselta. Hirvee sokerirotta en ole mutta makeat leivonnaiset päiväkahvin kera on mun heikkous:-)

Anonyymi kirjoitti...

Olen siirtynyt pääosin intiaanisokerin käyttöön. Joskus leivonnassa vielä käytän tavallista valkoista. Mutta leipominen on harventunut niin paljon, eli sokerin käyttö on vähentynyt kovasti. Suklaata syön yleensä kerralla liikaa, joten nyt olen syksyllä ollut jo pitkälti toista kuukautta sokerilakossa. en syö suklaata, jäätelöä, karkkia yms :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Oi, ihanasti kommentteja, kiitos kovasti myös teille Heli, Helinä ja Rantakasvi!
Minäkin olen kallistumassa muihin nestemuotoisiin sokereihin hunajan tilalle, agavesiirappia ym. kivoja on olemassa. Ja kiva kuulla että raakasokerit on teidänkin varastoissa.

Me Like kirjoitti...

Voi mitkä kuvat! Blackie on pikkasen sokerin perään? Vai pullojen :) ??

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi :)
Blackie on mahdottoman utelias ja aina kaikessa mukana. Nuuskii kaikkea niin kuin muutkin kissat, mutta yleensä sen pitää lisäksi myös maistaa tai muuten vain kokeilla hampaitaan joka paikkaan. Suklaapäivinä Blackie laitetaan varmuuden vuoksi jonnekin mahdollisimman kauas, mieluiten ulkotarhaan :)

Pirjo kirjoitti...

...sokeri on hyvää... Jotenkin tuntuu, että jos on sokeria, suolaa tai rasvaa, niin hyvää se on.

Oikeasti pitäisi ajatella sokerinkäyttöä. Sitä on niin mahottomasti lähes kaikessa, että joskus aina herää ajattelemaan, mitä kaikkea sitä suuhunsa pistää. Kun yrittää edes vähän hillitä sokerinsaantiaan, löytää ihan uusia makuja. Sitä kohti!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Aivan, sokeria on hirveät määrät valmiseineksissä ja jopa monissa leivissä, siksi yritän tehdä ruuat itse. Silloin kun oikein makeanhammasta kolottaa, raakaleivon, raakasokeri on kuitenkin reippaasti parempi vaihtoehto kuin valkoinen sokeri.

Maarit kirjoitti...

Meillä mennään ihan tavallisilla sokereilla:D vältän niitä kylläkin esim. syömällä jogurtin asemasta viiliä marjoilla;)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei Maarit! Me jo ihmeteltiinkö eikö juuri kukaan tunnusta kulkevansa ihan normisokerilla.
Mutta aivan totta, sokerin välttäminen on se pääasia ja aina paras vaihtoehto.
Raakasokerien, ainakin kookospalmusokerin glykeeminen indeksi on matala, joten siinäkin mielessä ne olisi parempia käyttää kuin puhdistettu kidesokeri.

Annikki kirjoitti...

Stevia-sokeria olen käyttänyt kohta vuoden tavallisen sokerin sijasta ruuanlaittoon ja osittain leivontaan ja lisättävänä sokerina. Myös hermesetasta makeuttamiseen silloin tällöin. :)

Annikki kirjoitti...

Steviasokeria lähes vuoden ruokiin ja osittain leivontaan. Lisäksi hermesetasta silloin tällöin.

annikki kirjoitti...

Aaaapuuva, kommentti tullut kahtena, ensin tuli virheilmoitus ettei onnistu ja on kumminki julkaistu :O

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo kommentointi ei bloggerissa aina toimi, nou hätä.
Joo stevia on mulla ihan kokeilematta, vaikka olenkin siitä kuullut ja meinasin jo kasvinkin ottaa viime kesänä viljeltäväksi :). On varmaan kiva sokeri!

Lähetä kommentti