16.11.2013

JOULUTEEMA

NYT viimeistään pittää taas päättää Joulun Teema.

Medieval, rustic, eco, vintage...On ollut ekojoulu, herkuttelu- ja terveysjoulu. On ollut ystävä-, suku- ja hiljaisia, lahjattomia ja jopa joulutonkin joulu. Teema sekin! Vain joulu ulkomailla puuttuu! Ja paastojoulu..  Väriteemoistakin kaikki on tullut kokeiltua. Paitsi musta. Ja kromijoulu. Ootan muuten innolla mimmonen joulu on Black Rosella, varmaan tosi cool!

ELI, mikäs teema TÄNÄ JOULUNA??? 

MIKÄ TEEMA TEILLÄ MUILLA ON ??? Vai onko teillä teemana "ei Teemaa"..

...voi tuota naisen logiikkaa..

Uskoo ken tahtoo. Mutta Lorna Byrne kertoo , että erityiset siunaavat jouluenkelit koskettavat ihmistä aivan erityisellä tavalla, jolloin ihminen voi hengellisessä mielessä aloittaa aivan uuden ajan tai vuoden. Lorna näkee näitä jouluenkeleitä marraskuusta tammikuun alkuun. Jouluenkeleitä oikein tulvii taivaasta jouluna ihmisten koteihin. 

..joulu ja joulu..   toivottavasti se ei ala mua koristeleen...mitään noloa krääsää pään päällä mä en kyllä
kestäis..  

(onks Blackie tyypillinen mies? Se ei huomais vaikka mä
pukisin sen prinsessaksi :))) Tässä kuva kissojen joulusviitistä parin vuoden

takaa. Teemana oli silloin valkoinen joulu. 

Blackie ei nyt vain muista, että jouluhan on

ihana! 
BigD:ltä (se meän ukko) yritin kysellä että 
minkähänlainen meidän joulu tänä vuonna ois? 
"No lunta varmaan on." 
EIKUN MIKÄ TEEMA!
 "No syödään hyvin?"
 ..oh tuota MIEHEN logiikkaa.. 

             terkuin Helena ja Blackie

45 kommenttia:

Mirene kirjoitti...

Heh, kuulostaa kyllä hyvin kätevältä ja yksinkertaiselta ratkaisulta :) Kattimaniassakin aloitettiin jouluvalmistelut eilen, kun tuo toinen kaksijalkainen tuli jouluvalot kädessään kiskomaan minut ylös sohvalta :P Nyt ei parveke enää ole niin kauhean ankea.

Meillä teemana taitaa olla ensimmäinen: ensimmäinen joulu yhteisessä kodissa, Devin ensimmäinen joulu, molempien kissojen ensimmäinen joulu muualla kuin kotona, mikä tarkoittaa myös toisen kaksijalkaisen ensimmäistä joulua muualla kuin kotona (=äitini luona, viime joulun vietimme toisen kaksijalkaisen perheen kanssa). Toisen kaksijalkaisen vaatimuksesta asuntoon tulee myös tekojoulukuusi, joten siinä on minun ensimmäinen: kotonamme ei koskaan isoa kuusea ollut. Teema taisi toistua tarpeeksi monta kertaa? :D

P.S Kaikkea hössötystä inhoava Kajsa lähettää syvät osanottonsa Blackielle, mutta muistuttaa, että kaikenlaisilla naruilla ja palloilla on sitten myöhemmin kiva leikkiä "kostoksi".

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Oi mikä ihana teema, Mirene, "ensimmäinen"! No te luotte nyt ihan omat perinteenne! Nice!!!
Ja erinomaisen hyvä huomio Kajsalta, kerrotaan hetimmiten Blackielle :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥meillä taitaa olla just "syödään hyvin"-teema, tai ainakin "syödän paljon".. :) ;)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Jestas sentään, ensimmäinen joulu! Niin se taitaa meilläkin olla *nyt punastuu* Minä en jouluihminen ole, sen voin tunnustaa, joten en ihmettele BigD:n kommenttia yhtään:D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Riitta Sinikan teema kuullostaa oikein oikein hyvälle, sanoisinko suorastaan herkulliselle ;) !

Ja Myrsky ja Minna, BigD on tosi helpottunut että löytyi heti joku toinenkin, joka ei ole jouluihminen, jee! BigD on tietääkseni jouluna tehnyt mm. metsätöitä, ajanut sontaa, yms. "jouluista" eli pysytellyt poissa akkojen jaloista :)))

Rantapuikko kirjoitti...

Ilman teemaa mennään täällä.. Ainoana johtolanka on, että huomioin suunnittelussa ensimmäisen lapsenlapsen =))

Tiina kirjoitti...

Ou mai kaad tuota joulusviittikuvaa - mahtava :D
Meillä on aina sama joulu uudestaan ja uudestaan, ainakin noin pääpiirteissän. Enää ei kissat ole niin kinnostuneita kuusesta kuin joskus... Romea tuli viereen ( harvinaista herkkua), taidanpa rapsuttaa!

Henna, Friede ja Figo kirjoitti...

BigD:n logiikka on hyvä! :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Rantapuikon lapsenlapsiteema on kyllä *moiskis* södein ever!
Tiina, me aletaan ny kyttäämään teiltä oikein kunnon Romeo+joulu -postausta ;)
Ja BigD on nyt jo AIWAN täpinöissään, Henna ja poppoo! Jo toinen kuulemma järkevä ihiminen tälle päivää! :)))

Pirjo kirjoitti...

Hieno kellohattu;)

Aika makoisa jouluvisiittikuva!

Mulla taitaa olla teemana edelleen jouluton. En juuri laita koristeita yms. (Olenpas tylsä tyyppi?) Olen joulunajan töissä, joten sinne sitä joulumieltä kerään. Tonttulakin toki kaivan esiin työvuoron ajaksi ikäihmisten iloksi:)

Helinä kirjoitti...

Ihana hattu:-)
Meillä on aina perinteinen joulu ilman mitään teemoja:
syödään hyvin ja oikea kuusi, hiukan koristeita, lahjoja ei kyllä tarvita

Anonyymi kirjoitti...

Meillä mennään myös 'syödään hyvin ja luetaan hyviä kirjoja' - teemalla.

Tarja Kivirinta kirjoitti...

Aikuisilla laskettelujoulu, lapsillla... Eiku niin joo, meidän lapsetkinhan on jo aikuisia. Siis kossilla kinkkujoulu ja neidillä joko työ- tai opiskelujoulu. Meillä taitaa mennä kaikki ajat teemoilla Ruoka ja Liikunta...

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Pirjo, jouluna töissä, annat lahjoista parhaan! Eli ei todellakaan tylsä tyyppi!!!! (On meilläkin joskus ollut joulutonta joulua ja lahjattomiakiin jouluja). Ja koristeiden poiskerääminen on kyllä oma hommansa..

Helinä, wau, oikea kuusi,mmm sitä ainutlaatuista tuoksua!! suurimmalla osalla mun tuttavista on muovikuusi, onkohan oikea kuusi pikkuhiljaa jopa jo harvinaisuus?

Soleil kirjoitti...

Meille oikeastaan Joulu tuli jo eilen, kun Ikeasta kävin ostamassa kolmenlaisia pipareita. :)
Täällä rakastetaan kovasti Joulua ja kaikkea siihen liittyvää hössötystä, Kissatkin rakastavat. Kyllä koti koristellaan runsaalla määrällä joulukoristeita ja valoja, niillä entisillä koristeilla mitä on ja jotakin uuttakin aina ostetaan. Kissat ovat ahkerina apulaisina kaikessa. Erityisesti prinsessamme Solei-kissa on aina niin tyytyväinen, kun katselee ja ihastelee Jouluista kotiaan ja kuusta. Kuusen laittamisesta en niin tiedä, sen alus on aina niin mieleinen leikkipaikka talon Herra-kissalle.
Täällä Saksassa Joulupukin päivä on jo 6.12 ja se silloin kulkee lahjoineen. Eli meillä onkin kaksi Joulua? ;)
Samalla koristelu teemalla mennään mutta taitaa tulla nyt erilainen Joulu, että ne kaikista rakkaimmat eivät ole meillä. Taidamme sitten, me kaikki suomalaiset karavaanari maailmalla, kurvailla Jouluksi Välimeren aaltoja ihastelemaan? Eli viettäisimme Joulun mökkiautossa ja sehän olisi ihan uutta.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

oi, ihanaa, kommentteja satelee nopsemmin kuin ehdin vastata :)
Rantakasvi, voe mie olin jo ihan unohtanut että joulunahan on tosiaan AIKAA LUKEA, tänä jouluna varsinkin! Pitääpä muistaa kirjastoreissu.
Ja Tarja, LIIKUNNALLINEN JOULU, herttinen, tuo on mulla kokematta, voe että, eipä o mulle juolahtanut edes mieleen! Heh, mitähän BigD tuumaa kun kuulee.. tosi kiva kuulla teidän jouluista, näin mieli avartuu, kerrassaan!!!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei Soleil! Kiitos, saatiin saksalaistakin näkemystä!!! Joo olenkin kuullut että saksalainen joulukatukuva on ihan eri luokkaa suomalaiseen verrattuna, kuuset henkeä salpaavan upeita. Ja joulu reissun päällä ois kyllä niiiin cool .. ah SIITÄ MÄ KYLLÄ HAAVEILEN!

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Täällä on yleensä kotijoulu :) eikä koristella kovin paljon ja joulusyötävät painottuvat makeisiin herkkuihin. ;) Kollo tosin kannattaisi, että olisi joulukoristeet alempana niin kissa voisi käyttää niitä kissanleluina. :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Joo kylllä vaan on huomattu täälläkin että KISSAt kyllä oikeesti NAUTTII JOULUSTA!!! (jopa Blackie..). Monessa kissatalossa on hauskat kuuset, koristeet on kaikki puolivälistä ylöspäin :)))))
Meillä ei kuusi ole pysynyt pystyssä yhtenäkään jouluna koskaan. Joten nykyään meillä ei ole koko kuusta.

Pepi kirjoitti...

Joulu? Kamalaa hössötystä!
Toinen mummu saa rinsessalandian porukan, joten mun "joulu" on viikkoa ennen varsinaista kun poppoo kerääntyy kaikki tänne joulupuurolle ja rinsessat saa ihmetellä kuinka se pukki TAAS on niin hatarapää, että lahjoja on tullut mummun luo jo etukäteen :)

Miniä ja poika on saaneet lahjansa etukäteen, samoin systeri ja minä, vanhuksia ei kuulemma tarvi huomioida kun suunnittelevat karkumatkaa lämpimään, joten tässähän voi ristus sentään huokaista (taas kerran)!
Kai mä tuonne Tiinalle hilpasen aattona syömään kinkkua jos ne mut sinne huolii (romeo ja lara on muuten aika rauhallisia joulukissoja!), muuten meneekin koko jouluntienoo suklaan ja kirjojen parissa, mä luulen.
Joo, on kuusi. Se kaivetaan varastosta puurijuhlaan ja tapanina se on jo takaisin varastossa. Sit keskitytään odottamaan KESÄÄ :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Heh, Pepi, meän blogikansan vannoutunut kesäihiminen:)) :)) Ja käytit muuten prikulleen samaa slogania meän BigD:n kanssa (kamalaa hössötystä..). BigD:llä menee nyt kuulkaa jo liian hyvin...

Matkatar kirjoitti...

Heh, en ole ikinä ajatellutkaan että joulussa voisi olla teema! Mutta miksei, jos jaksaa laittaa :) (minä en)
Miten olisi romanttinen joulu tai retrojoulu tai inkkarijoulu tai ulkojoulu tai teema jonkin elokuvan mukaan? (vampyyrijoulu, kääk) :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

No aivan Matkatar! Meillä oli kerran jouluna TEX-MEX ruokaa joka lähtöön... ai että lapsi tykkäs! (yksi parhaita joulujamme:)
MIkään ei estä viettämästä joulua miten vain. Varmasti blogimaailmassa tullaan näkemään ainakin romanttista shabby chic ja retrojouluja.

Seijastiina kirjoitti...

Ei ole joulu teemaa kummemmin ,kaikkea kivaa koristelua vaan ja oikeesti ,sitä hyvää ruokaa karkkia ja yhdessä oloa ♥
Voi kun kissa on ärtysen näköinen, ne osaa näyttää tunteensa ,mistä on mitäkin mieltä. :)

Suski T kirjoitti...

meijän perheen jouluteemaa ei tiiä ku vasta siinä vaiheessa kun pitäs kuusi koristella aatonaattona. vaihtoehtoina taitaa olla hopea, kultanen, punanen ja sininen. viime vuonna taisi olla kultanen joten varmaan tänä vuonna on hopea-punanen yhdistelmä :-) muuten ei oikein ole mitään tiettyä teemaa, paitsi tietysti aina on teemana iloisuus ja perherakkaus!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei Seijasiina Elämää Ajatuksen Siivin -blogista ja Suski T You only Die Once -blogista!
Yhdessäolo, iloisuus ja perherakkaus. Ja ne karkit :)
Tepä sen sanoitte!

Mamma N kirjoitti...

Minä ehdotan teemaksi kissamaista joulua!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

NO SIELTÄHÄN SE TULI! :) :) Jouluteemat pakkaa olemaan kissamaisia. Seimen Jeesus-lapsi saa kaverikseen vaihtuvan määrän ihkaelävää kissarekvisiitaa halusin tai en. :/

Black Rose kirjoitti...

Voi kuule, joudut kovasti pettymään meiän joulusta :)
Ei oo teemaa niin minkäänmoista. Paitti, että syödään ittemme ähkyyn, välillä suolaista ja sitten taas makeeta..
Aikuisten joulu eläinten keskellä..
Tasavuosia vielä täytän tänä vuonna, joten surujuhla :D
Onko tuo Blackie Maine Coon? On niin samannäköinen kuin meillä, vaikka meil on puoliksi Maine ja puoliksi maatiainen,

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Mie en nyt kyllä usko alkuunkaan Black Rosen teemattomaan jouluun. Katotaanpa vaikka! ;) Jäädään seuraamaan tilannetta.

Joo Blackie on Main Coon ukkeli. Ja daaminsa ovat cooneja kans. Kolmet pennut on tehnyt, nyt ovat kaikki leikattuja.

Annikki kirjoitti...

Jouluteema on perinteinen ja tunnelmallinen. Kaikki vanhat koristeet sopivat siihen joten ei kantsi hyvää vaihtaa lyhyen ajan takia. Pääväreinä punainen, valkoinen, kulta ja hopea. Ruuat on myös perinteiset, joten on varmaan kauhean tylsää kun ei oo esim. violettia pläjäystä ;).

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

joo perinteinen on Annikki todentotta tunnelmallinen. Ja vuosien mittaan siitä tulee vieläpä trendikkäästi "vanhan ajan joulu". Ite en ole vielä valinnut teemaa. Voi olla että jahkailen niin kauan että sitten joulu onkin sitten jo ohitte :/

AnnaS kirjoitti...

Joulun teema eli väritys vaihtelee meillä joka joulu. Tänä vuonna se voisi olla perinteinen puna-valkoinen tai valkoinen (kun mieheltä kysyin kumpi, hän kysyi onko muita värivaihtoehtoja..).
Joulukuusi (muovinen) kiinnitetään kattoon kiinni ja tekokuusesta muuten saa oksanpäät näppärästi käännettyä hieman yläviistoon, jolloin koristeet pysyvät paremmin.. Eri kätevää kissatalouksissa ;) Joululahjojen paketointi on mielipuuhaani ja niissä teemat myös vaihtelevat. Jep, tälläinen jouluintoilija täällä, onneksi myös mies pitää joulusta.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei AnnaS! sISustajien blogeja katsellessa vallan on pää pyörällä, niin on kaikkea ihanaa joulujuttua jo vaikka kuinka! WAU, paketointeihinkin omat teema, jee.

Olinkin muuten JUST tulossa kattoon mitä löytöjä olet AnnaS tehnyt!
Ja joo-o, aina yhtä Ihania nämä miesten vastaukset :)))
Meillä on muuten kanssa ennen kuusi köytetty kattoon, mutta silti se aina on kaatunut ja väliajankin ollut ihan vinossa ja vinksallaan milloin mihinkin suuntaan. Todettiin että meidän isojen coonien kanssa kuusi ei vain kertakaikkiaan onnistu :))

mama kirjoitti...

Aivan upea tuo kissojen joulusviitti!!!
Meillä vietetään joulua aika matalalla profiililla, koska lähdemme jo ennen uutta vuotta matkoille ja ennen lähtöä pitää saada kaikki joulujutut siivottua/syötyä pois!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Oijoij, mama pääsee matkoille! Siihen pitää luonnollisesti panostaa ;)

Annikki kirjoitti...

Varohan ettei joulu mee ohi teemaa pähkäillessä ;D: Lisäyksena edelliseen oon ajatellu yhteen huoneeseen pastelliväristä koristelua ja toiseen vanhanaikaista ja olkkariin sitä perinteistä. Tykkään että eri huoneissa voi olla eri tyylistä ja ne koristeet ja valot löytyy ennestään :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei tuohan on hyvä idea!! Joka huoneeseen siihen sopiva teema. NO TIETENKIN! joo

mama kirjoitti...

maman matkakertomuksissa on sinulle kesäinen haaste, ole hyvä!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Blackie, Blackie, tuu äkkiä kahtoon, soot TAAS saanu haasteen!!!
Ja Zeni´s , käytiin kattoon blogiasi, hieno! Ilman muuta tullaan lukijoiksi.

Cheri kirjoitti...

Blackie ♥ :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Niinpä.

Marika kirjoitti...

Onpas komea kissanretale! :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos!

Lähetä kommentti