5.3.2013

KORILLINEN HYASINTTEJA?

Mistä tuntee oikean puutarhurin?
No esimerkiksi siitä, että jääkaapissa on kutakuinkin aina jotain muutakin kuin ruokaa.
Jos istutit hyasintit joulukuussa ohjeitteni mukaan, ne ovat nyt maaliskuussa tällaisia. Sipulikukat voivat tässä muodossa olla kylmässä vaikka kuinka pitkään, nostat ne lämpimään vasta kun haluat. Silloin pitkätkin alut vihertyvät hetkessä. Sipulikukat rakastavat Pohjolan viileää. Ihmeellistä!Mitä teillä muilla on jääkaapissa.. ?

VIIKON SÖPÖSTELYANNOS:

Edellisestä postauksesta jäi sitten pois tämä elintärkeä ruumiinosa. Kissan pesukinnas. Eli kieli :)
24 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Ihania pieniä vaaleanpunaisia pesukintaita:)

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Mulla on suklaajoulukalenteri jääkaapissa - sain kalenterin viime viikonloppuna - nyt syön siitä yhden suklaan päivässä maaliskuun ajan. :)

Ihania pikkuisia pesulappuja! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tällä kertaa on jääkapissa pelkkää ruokaa. Niin, ja valkosipulit ovat kylmäkäsittelyssä. Ne istutan maahan heti kun mahdollista.

Cheri kirjoitti...

Ihana hyasintti-istutus odottaa kukkaan puhkeamista. Tällä kertaa ja useimmiten meillä on jääkaapissa vain ruokaa ja joitakin kylmässä säilytettäviä lääkkeitä, kuten kissan kipulääke.

Karakali kirjoitti...

Täydellinen vaaleanpunaisen sävy!!

Pepi kirjoitti...

Jokohan kolmas kerta toden sanois....en meinaa saada kommenttia läpi :(

Mä kans niin haluaisn kotiin tuommoisen pienen pesulapun (omistajan) :)
Ja jääkaappi on tyhjä moisista herkuista, ainoa mikä siellä ilahduttaa on unkarilainen paprikatahna, jota viimein sain tilattua. Sitä vaan täytyy olla!!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiitos Myrsky ja muut kommenteistanne! Kaikkea kivaapa teilläkin on jääkaapeissa, tuo joulukalenteri on kyllä ihan best :)))
Rantakasvi, joo valkosipuli vaatii pitkän kasvatusajan ja jääkaapin viileimmällä hyllyllä 1-2 kuukautta ennen esikasvatusta tekee terää :). Valkosipuli on erittäin desinfioiva, laajentaa ja puhdistaa verisuonia, alentaa verenpainetta ja vaikka mitä!

Cheri, tulossa on upea kori, ainakin ennen olen onnistunut, Karakali ja Pepi eiks vaan okin ihanan pinkki tuo pesulappu, varsinkin mustalla taustalla :))) Unkarilainen paprikatahna on ihanaa!!! toin sitä aikoinaan Budapestin reissulta isot kasat!
-Helena ja Blackie-

Kiki kirjoitti...

Meillä on jääkaapissa tylsästi vaan ruokaa :) Mielellään sinne kyllä ottaisin tuollaisen istutuksen, mutta jos sitten seuraavana jouluna ottaisin ohjeet käyttöön :)

Zepa kirjoitti...

Jääkaapissa, ai joo, se on toi valkoinen
http://kantapoyta.wordpress.com/2013/02/10/helsingin-energia-kiittaa/

Kielikuvat rokkaa aina.

Tiina kirjoitti...

Eipä taida löytyä kirsikka- ja karviasmarjahilloja kummempaa... Tuollainen kukkakori olisi kyllä mukavampi!
Voi söpöys pesukintaita ja edellisen postauksen söpöstelyjä :)

Henna, Friede ja Figo kirjoitti...

Voi itku tuota kieltä!! Miten vaaleanpunainen ja pieni se on! *Sniff* *Nyyh* Ja viiksetkin!

Meillä oli eilen jääkaapissa kissa o.O Ei kyllä ollut kauan, mutta käväisi kumminkin...

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Kiki, istutus on maailman helpoin homma: osta syksyllä tai talven alennusmyynnistä sipulit , istutus multaan. Siinäpä se :)

Zepa, joo kylmätyynyt ja -kallet täyttää ihan kivasti jääkaapin :)) ja missäpä muuallakaan säilytät niitä ynnä tyhjiä jääpalarasioita :)

Tiinalle myös kiitokset kommentista. Voih, kirsikka ja karviaismarjahilloja en o muuten ikinä maistanukkaan! On sulla hyvät jääkaappisisällöt!!!!

Henna, aatteles, tuo Nidhogg Cathulhu näyttää kieltään usein! Hauska veijari :)

Tulemme Blackien kaa käymään teidän kaikkien sivuilla illan mittaan!
-Helena ja Blackie-

Menna Waris kirjoitti...

Meiän pikkukissa, Rauha, tulee ihan mustiksena koko ajan tepsuttaan tähän näppiksen päälle, reppana vaistoaa että mami ihastelee muita söpöläisiä. Mutta voi herranjumala sentään nuita pikku pesulappuja! Eih... hah hah, nyt Rauha alkoo peseen mun käsivartta, se höpö näki mitä mä kirjotin, voi pientä <3

Kröh, joo, nyt rauhotun... Niin, mähän siis en ole hortonomia nähnytkään, eli ei jääkaapissa kukkasipuleita. Erikoisinta siellä lienee sininen pullo, joka sisältää Äiti Amman siunaamaa vettä :)

Hei muuten, mitä sä sillä hypnoosiin menolla tarkotit, siis että extrovertit menee huonosti vai hyvin?

Kipa kirjoitti...

Ihana pinkki kieli! =)

Voi apua, sulla todellakin on muutakin kuin ruokaa jääkaapissa. Mulla on ihan normijääkaappi, mutta kyllä sinne on meinannu joskus laittaa jotain eisinnekuuluvaa tavaraa ajatuksissaan. Eilen etsin aurinkolaseja ja varmistin myös jääkaapin sisällön. Siellä ne eivät kuitenkaan olleet! :D

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

ooh, Wau Menna, äiti amma vettä!! No ei oo joka tytöllä:)) meillä oli hänen siunaamansa pähkinä, mutta on joutunut hukkaan. Niin olen kuullut TV:stä että extrot menee hyvin ja introt huonosti, mutta en tiedä pitääkö tosiaan paikkansa.

Kipa, voi ihana että joku muukin etsii hukkuneita jääkaapista :))))joo meillä on melkein aina puutarha-asiaa jääkaapissa;), olen ammatiltani myös puutarhuri. Kissat ahkeria puutarha-apureita.
-Helena ja Blackie

Menna Waris kirjoitti...

Olet myös puutarhuri? Ooh, kateeksi vetää, mä kun en saa edes herneenituja onnistumaan :/

No nyt tuo hypnoosijuttu meni vielä sekavammaks, ethän sinä millään voi olla introvertti ihminen, en kyllä usko! Tai sitten sä tarkotit muuta ja kirjotit muuta, mun blogiin siis. Mä olen aina ajatellut olevani ulospäin suuntautunut, ja mulla hypnoosi onnistuu hyvin. Toisaalta, voisinkohan mä olla extro/intro, kun oon kerran maanis-depressiivinen, hmm... Joka tapauksessa, varmasti menisit, koska herkät ihmiset menee, believe me.

Myrtti kirjoitti...

Voi suloisuus millainen söpöstelyannos <3

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Menna, juu kyllä mie oon introvertti jääräpää vastarannan kiiski :)noin tarkalleen ottaen.
Ja Myrtti, kiitos sinullekin kommentista, päivittäinen söpöstelyannos on saatava ;)
-Helena ja Blackie-

Pepi kirjoitti...

Yllätyks kun olen taas täällä....ihastelemassa noita "kielikuvia" :D

Paprikatahna sopii muuten melkein joka paikkaa....ei nyt ehkä kaurapuuroon...ja ebayn kautta sain tilattua, tuli parissa päivässä :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Aivan Pepi, just näin talvella kaipaakin ruokaan vähn ylimäräistä jytyä, kuten paprikatahnaa. Se ON niin hyvää ja kätevää ettei sitä voi liikaa hehkuttaa;)Ja kun sitä löytyy vielä niin montaa makuakin!
-Helena ja Blackie-

Taru kirjoitti...

Noi yrttihommat menee taas ihan ohi, koska noissa kuvissa on noita pikkusii ja sitten siellä on pienii kielii <3

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

:)) No siksipä juuri yritin yrttini tyrkätä tuohon alkuun. Mutta turha toivo, pennut varastavat aina huomion :D
-Helena ja Blackie-

Aija kirjoitti...

Yritin talvettaa jääkaapin vihanneslokerossa daalian mukulaa. Ei onnistunut. Syytä pohditaan, oliko liian kylmä, kuiva, joku. Kunnon kellaria on vaikeaa taikoa.

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Aivan, Aija, ollappa kellari! Oisko voinut olla liian kosteaa jääkaapissa? Mukula tarvitsee ympärilleen jonkun väliaineen, luulen, esim. kuivaa turvetta. Niinpä, syy se jää aina epäselväksi. Jotkut on talvettaneet daalioita jopa hyvinkin kylmässä autotallissa, eli konstit on monet, eikun uudelleen kokeilemaan ja kerro minullekin sitten kun onnistuu! Itse olen saanut menestymään vain kellarissa (kun sellainen vielä oli).
-Helena-

Lähetä kommentti