26.10.2012

Shabby Chic -ikkunat ja -portti

Olen saanut satumaisen kauniit, aidosti wanhat ikkunat!! Alkuperä on tuntematon. Ooo että olen onnellinen! Ne koristavat nyt autotallin seinää.

Pesin, kuivattelin ja käsittelin kiinanöljyllä. Osa ruuduista on ehjiä. Lasittomiin kohtiin niittasin kanaverkon kaksinkerroin, laitoin sammalta ja valot. Nice!

Mutta mitä ihmettä laitan noihin lasiruutuihin?? Valkoisella maalikynällä tein jo hätäpäissäni vapaalla kädellä edes kiemurat nurkkiin. Pitäisikö piirtää, maalata..kenties kirjoittaa jotain? Vai laittaisinko lasin taakse jotain kivaa roikkumaan? Ideoita, plees..
Ikkunat ovat juuri kukkakorien levyiset. Linnut ovat tosin käyneet napsimassa rekvisiittaa.
Pimeässä näyttää kivalle.
Shabby Chic -tyyli voi ulottua siis jopa pihapiiriin. Kauniiseen rautaporttiini en kyllästy koskaan! Kukat ovat tämän tyylin olennainen osa. Mielestäni syyshortensia (tuttvallisemmin hortsu) on todella sopiva shabby chic -kukka. Tässä hortsut syyskuussa..
..ja hortsut kauniina vielä lokakuun lopulla.
Shabby chic -tyylin tunnusomaisin kukka lienee kuitenkin muratti. Se on kesäkukista kalleimmasta päästä, joten se kannattaa viedä talveksi sisään ja napsia siitä vaikka pistokkaita. Keväällä sitten laitan takaisin pihalle ilmaiset romanttiset ihanat suuret muratit. Muratti on lievästi myrkyllinen, (kuten itse asiassa melkeinpä kaikki koristekasvit), joten se kannattaa laittaa talvehtimaan jonnekin kissojen ulottumattomiin. Noh, meillä ne ovat nyt remontin vuoksi keittiössä.
Shabby Chic -Callunat somasti sinkkiämpäreissään.
Ihanaa tämä shabby chic -intoilu. Sisällä on remontti, joten varmaan sinnekin saadaan pian jotain kivaa :)
Terkuin
Helena

8 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Kivan näköistä on! Nuo vanhat pokat ovat tosi IN. Ulkopuoletkin pitää nykyään SISUSTAA! Kun ei ole ulkopiuolia, niin voi sitten jatkaa sisustusta parvekkeella.

Helena kirjoitti...

Aivan! Ja parvekkeelle saa tosiaan kanssa vaikka mitä kivaa!

Henna, Friede ja Figo kirjoitti...

Kaunista on! Minä en kyllä saisi noin hyvännäköistä aikaa vaikka mikä olisi. Puuttuu sellainen sisustussilmä. Ihailen aina ihmisiä, joilla se on, saavat niin upeaa jälkeä aikaan melkeinpä kaikesta mahdollisesta!

Helena kirjoitti...

Henna, hyvin vaikea on kyllä uskoa sisustussilmiesi puutokseen, (ainkin olen varma että loput poppoosta, Friede, Figo jne. ovat kanssasi eri mieltä;)sillä ainakin sinulla on kirjoittamisen lahja! Niiiin monet makeat naurut on BigD:n kanssa naurettu sun kommenteillesi vanhassa blogissamme :))) Kiitos niistä! Ja sisustamisesta täytyy sanoa että meilläkin se "elää", eli visio ja toteutus ei ihan aina kohtaa:)).

Bediitta kirjoitti...

Voi aivan upeaa! Itsekin saan joskus joitain ideoita, mutta en saa niitä ikinä toteutetuksi, joten arvostan kyllä hurjasti sun tekeleitä ja sitä että saat aikaan kaikenlaista. :)

Helena kirjoitti...

Voi kiitosBediitta!! Nyt kun opiskelut on ohi, niin pää surraa täälläkin kaikenlaisia ideoita ;)Minulla myös tuo toteutus joskus edistyy sangen hitaasti, sillä periaatteena on, että teen kaiken itse, ostan niin vähän kuin mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo vanhat pokat on tosi haluttuja. Fabossa on ryhmä "Maalaisromanttiset kodit" jossa itsekin olen, tosin lähinnä vain ihanstelemassa toisten sisustuksia.

Mä mietin et tarviiko tuohon lasiruutuun mitään, mutta joku vanhassa ketjussa roikkuva avain voisi olla nätti.

Helena kirjoitti...

Jestas, no avainpa tietenkin! Hyvä vinkki! (aivan kaikki vinkit on aina tervetulleita!) Joo-o, kyllä useampi pää yhdessä mukavampi (ja keksivämpi) näissä sisustushommissa. Miepä liityn fb-ryhmäänkin het!

Lähetä kommentti